Haal jij écht alles uit je ICT-omgeving of laat je kansen liggen?
Blog

Haal jij écht alles uit je ICT-omgeving of laat je kansen liggen?

We gebruiken sinds maart vorig jaar massaal andere manieren om op afstand met elkaar samen te kunnen werken. Chatten en videobellen zijn aan de orde van de dag en we reizen, als gevolg van de coronacrisis, stukken minder fysiek naar elkaar toe. Wanneer je het niveau van samenwerken wilt verdiepen, dan ga je ook een uitgebreidere samenwerking binnen de Teams-omgeving aan. Dit betekent dat je werkafspraken moet maken, bijvoorbeeld over reactiesnelheid op je e-mail of op je chatbericht. En wanneer gebruik je eigenlijk welk medium? Hoe en waar plaats ik bestanden en in welke mappen dan? Wanneer je dit niet goed bespreekt met elkaar dan wordt het een ongeorganiseerd geheel.

Haal jij écht alles uit je ICT-omgeving of laat je kansen liggen?

Het kringgesprek: ken je het nog?

Aanvullend speelt de manier van inwerken een belangrijke rol. In de praktijk wordt een nieuwe collega vaak ingewerkt door een persoon die ongeveer 80% van de kennis heeft. Deze nieuwe collega geeft deze kennis vervolgens weer voor 60% door aan een andere collega. Het lijkt op dat kringgesprek in de klas van vroeger, waarbij er aan het eind van de kring een totaal ander woord naar voren kwam dan bedoelt was. Dat geldt ook voor het proces rondom het onboardingsgesprek: dat mag niet alleen over taken en inhoud gaan, maar over het team en de cultuur van het bedrijf. En het is belangrijk dat informatie objectief en snel vindbaar vast ligt. Ook voor die nieuwe collega die zijn taken graag goed aanleert…

Koppel je data slim

Want alleen dan kun je met elkaar de geoliede machine vormen die je voor ogen hebt. Als je dit vervolgens combineert met de kracht van Power BI, dat als visualisatielaag heel veel data voor een specifiek persoon of een grote groep mensen beschikbaar maakt, dan benut je de kansen van Office 365 al een stuk beter. Laatst nog hadden we een voorbeeld van een transportbedrijf aan de hand: er werd altijd op vrijdagmiddag getankt voor alle 55 de vrachtwagens. Het idee was dat men dan op maandag direct aan de slag kon met het transport. Uit cijfers en statistische berekeningen via Power BI bleek al snel dat er € 1000 pér vrachtwagen bespaard werd, als er voortaan op maandagochtend getankt werd. Dan waren er namelijk minder files én de brandstofprijs was lager. Meten is weten zeggen ze weleens, en dat blijkt ook hier waar. Het gevoel van ‘alles al vast klaarzetten voor het weekend’, bleek een kostbaar gevoel, kijkend naar de feiten. Voor bedrijven waar we starten met het slim koppelen van data, geldt zonder uitzondering dat ze binnen afzienbare tijd contact opnemen omdat ze ook externe bronnen gekoppeld willen worden.

Welke kansen laat jij liggen?

In onze Discover Workshops geven we je hier antwoord op. Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met een virtuele omgeving en werken we met Microsoft 365 zoals Microsoft en Tredion het voor ogen hebben. Je ervaart uit eerste hand wat er mogelijk is en hoe gemakkelijk je ermee aan de slag kunt gaan. De sessie zal vooral de focus hebben op samenwerken in Microsoft Teams. Het doel is jou genoeg inspiratie te geven om dingen vanaf morgen bij jouw organisatie nog slimmer te gaan doen! Inschrijven doe je hier, je bent van harte welkom!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: