Succesvol veranderen begint bij jouw medewerkers
Blog

Succesvol veranderen begint bij jouw medewerkers

Toen we, als gevolg van de coronacrisis, startten met thuiswerken, veranderde ook de manier van communiceren met elkaar. In plaats van elkaar in de ogen te kijken met een kop koffie in de hand, gingen we met z’n allen digitale meetings aan. Nu we wel zo’n beetje gewend zijn aan deze situatie, is de tijd voor verdieping daar. Want, we gebruiken Teams, we chatten, videobellen en werken in meer of mindere mate samen in dezelfde documenten, maar dat is de basis van wat er allemaal mogelijk is.

Succesvol veranderen begint bij jouw medewerkers

Cloud versus server

Sowieso is de hele ICT-omgeving waar je mee werkt veranderd: vroeger zetten we elke 5 jaar onze wensen en eisen op een rijtje, omdat we onze server gingen vervangen. Tegenwoordig hoeft dat niet meer, omdat we via de cloud werken. Het was voor velen een overstap die om verandering vroeg. Adoptie door de medewerkers in de organisatie was daarbij minstens zo belangrijk als de techniek die ermee gemoeid was. Daarnaast voegt het Microsoft-platform niet elke 5 jaar maar élke maand nieuwe zaken toe. En, tot slot, scheelt het niet hoeven vervangen van een dure server ook bergen tijd, geld én energie. Al is het alleen al omdat het kunnen op- en afschalen per gebruiker stukken flexibeler en daarmee voordeliger is.

Bij een nieuwe ICT-omgeving is adoptie en verandermanagement overigens wél van belang. Want je kunt de technologie nóg zo goed inregelen, als je collega’s er niet graag mee werken, dan wordt het alsnog geen succes. In eerste instantie leggen we veel gewicht bij de eerste set aan veranderingen, zoals van bellen naar videobellen, van chatten naar mailen en van bestanden op een server naar bestanden op een cloud. Daarna gaan we verder, want als het vertrouwen er eenmaal is, blijkt het niet zo ingewikkeld meer om grotere, meer spannende veranderingen door te voeren. In tegenstelling tot voorheen, praten we nu over meer zaken dan alleen IT.

Neem kosteloos deel aan onze Discover Workshops

In onze Discover Workshops ervaar je uit eerste hand welke mogelijkheden er zijn binnen Office 365. En je gaat er concreet zelf mee aan de slag. De sessie zal vooral de focus hebben op samenwerken in Microsoft Teams. Het doel is jou genoeg inspiratie te geven om dingen vanaf morgen bij jouw organisatie nog slimmer te gaan doen! Plan deze workshop kosteloos in via deze link.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: