Waarom een wachtwoordmanager een must is voor elk bedrijf!
Blog

Waarom een wachtwoordmanager een must is voor elk bedrijf!

Een nieuwe app op je telefoon of iets bestellen op een website, wat je ook wilt gebruiken of kopen een registratie is tegenwoordig vaak vereist. En dus ook het invoeren en onthouden van een wachtwoord. Veel mensen kiezen daarom logischerwijs voor dezelfde wachtwoorden die ze makkelijk kunnen onthouden. Dit doen ze voor diverse accounts, zowel zakelijk als privé.

Ieder (zakelijk) wachtwoord is een toegangsdeur tot de systemen en data van jouw bedrijf. Met meer toepassingen, apparaten, bedreigingen en regelgeving wordt het steeds moeilijker om een goede beveiliging te organiseren die eenvoudig kan worden beheerd en gebruikt. De oplossing? Een wachtwoordmanager!

Waarom een wachtwoordmanager een must is voor elk bedrijf!

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een digitale kluis waar al jouw wachtwoorden en gebruikersnamen veilig worden bewaard. Die kluis is vervolgens te openen in je webbrowser of via een mobiele app op je telefoon. Je hoeft daardoor nog maar één sterk wachtwoord te onthouden. Ga naar de website waar je wilt inloggen en je gegevens worden automatisch voor je ingevuld. Of zoek eenvoudig in je kluis op het account waar je wilt inloggen en klik erop. Een wachtwoordmanager is een tool die je dus dagelijkst helpt waardoor je slimmer werkt.

Wachtwoorden vergeten is verleden tijd

Onderzoek wijst jaar op jaar uit dat mensen eenvoudige en dezelfde wachtwoorden blijven gebruiken. Denk dan aan wachtwoorden zoals 12345, qwerty, welkom en welkom01. Deze wachtwoorden zijn zeer populair, maar ook eenvoudig te raden en dus te kraken.

Een wachtwoordmanager helpt je bij het generen van complexe wachtwoorden die zeer lastig te kraken zijn. Wachtwoorden vergeten is verleden tijd en doordat ze centraal zijn opgeslagen kun je er altijd bij.

Even wat voordelen op een rij…

  • Veilige wachtwoordopslag
  • Genereren van complexe sterke wachtwoorden
  • Handig en veilig wachtwoorden kunnen delen in je bedrijf
  • Gecentraliseerd beheer
  • Toegang vanaf elke locatie

Ook Next Level security?

Meer weten over de mogelijkheden van een wachtwoordmanager voor jouw organisatie? Neem direct contact met mij op. Ik vertel je graag meer!
Stuur een e-mail

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Marc van Erp,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Marc van Erp

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: