Bescherming tegen downtime, imagoschade & dataverlies
Blog

Bescherming tegen downtime, imagoschade & dataverlies

SECURITY SCAN Bekijk als web story

Je hebt al in verschillende blogs kunnen lezen dat security bij Tredion hoog op de agenda staat. Het belang van goede bescherming van je systemen, accounts én documenten blijkt steeds belangrijker. We grijpen dan ook elke gelegenheid aan om te benadrukken waarom het de moeite loont security zeer serieus te nemen. Roy de Bruijn brengt dit keer een aantal oplossingen die wij bieden onder jullie aandacht.

Bescherming tegen downtime, imagoschade & dataverlies

Helaas zien we door recente voorbeelden van grote hacks waarom we onze IT goed moeten beschermen. Nationaal, bij de Universiteit van Maastricht en de gemeente Hof van Twente en internationaal in de Verenigde Staten, waar de Colonial Pipeline geruime tijd buiten functie was.

Wat zijn de gevolgen van een cyberaanval?

En daar stippen we meteen de problemen én onze mogelijke oplossingen aan: behalve concrete ellende als losgeld, legt een serieuze cyberaanval je systemen vaak geruime tijd plat. Dat betekent dat er niet doorgewerkt kan worden. De imagoschade en dataverlies die daaruit voortvloeien zijn lastig in geld uit te drukken, maar wegen heel zwaar! Wij zetten drie middelen in die ertoe bijdragen dat je zo kort mogelijk ‘out of business’ bent en daardoor zo min mogelijk dataverlies en imagoschade lijdt!

Hoe kan je voorkomen dat je bedrijf stil ligt?

Back-up met continuïteit

Stel jezelf de vraag ‘wat kost niet werken ten opzichte van een back-up met continuïteit me?’ Met deze redelijk nieuwe vorm van bescherming voorkomen we dat hackers toegang krijgen tot je back-ups. We maken een verdeling tussen je fysieke hardware en de Cloud. We bekijken samen wat je kritieke apps zijn: de meest belangrijke componenten werken via de back-up box in jouw pand. De componenten die minder kritisch zijn, werken in de Cloud. Deze methode zorgt dat bij een serieuze cyberbedreiging je ‘downtime’ vijftien tot dertig minuten bedraagt, in plaats van twee of drie dagen!

Soc-as-a-service

Security Operations Center – SOC – was tot voor kort voorbehouden aan grote organisaties en grote security leveranciers. Omdat wij de benodigde techniek aan meerdere partijen beschikbaar stellen – Soc-as-a-service – is het nu voor jou als MKB’er ook toegankelijk! Het betekent dat we 24/7 jouw digitale omgeving monitoren. Daardoor kunnen we direct acteren op abnormaliteiten. Voorbeelden daarvan zijn mail die automatisch wordt doorgestuurd zonder dat je daar weet van hebt, veel mail vanuit één persoon of aanwezigheid van ransomware in jouw netwerk. Deze abnormaliteiten worden steeds vaker geconstateerd. Soc-as-a-service is een filter en controlesysteem in één. Het werkt zowel preventief als reactief en is met name geschikt voor bedrijven die veel met vertrouwelijke data werken.

Bewustwording

Zoals je ziet bieden we een aantal innovatieve en intelligente technische hulpmiddelen voor de bescherming van je data en systemen. Maar je bewust zijn van bedreigingen is zeker een belangrijke factor! Onze Security Specialist Richard schreef al een blog over bewustwording. Bewust omgaan met ‘aardse zaken’ als goed wachtwoordbeheer, niet op onduidelijke links klikken… Maar je vooral ook  bewust zijn van de urgentie van goede cyberbeveiliging: je bereikt the Next Level immers eerder wanneer je werk niet stil komt te liggen!

Wil jij meer weten over onze ‘security propositie’?

Zie jij ook het belang van goede cybersecurity voor jouw onderneming in? Doe dan onze security scan. Tijdens deze scan lopen we door de acht lagen van security heen. Wil je meer weten over onze Next Level security? Neem dan contact met mij op of lees meer over onze security oplossingen op onze website. Ik vertel je graag alles over onze oplossingen!

Doe de security scan

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: