De beste tips om je bedrijf online te beveiligen én veilig te houden
Blog

De beste tips om je bedrijf online te beveiligen én veilig te houden

De beste tips voor veilig online werken

Cybersecurity is een hot topic en een dagelijkse zorg voor ondernemers van zowel grote als kleine bedrijven. Je moet er toch niet aan denken dat privacygevoelige informatie van jou of jouw klanten op straat komt te liggen? Hoe voorkom je een datalek?

De beste tips om je bedrijf online te beveiligen én veilig te houden

Zorg dat de basis op orde is

Een online veilige werkomgeving begint met de basis. De randvoorwaarden voor online werken:

  • Werk met een goede pc of laptop
  • Kies voor goede antivirussoftware en zorg dat deze up-to-date is en blijft
  • Werk met een pc of laptop waarop de benodigde updates zijn geïnstalleerd
  • Maak gebruik van de juiste en actuele software
  • Zorg dat jouw medewerkers weten hoe ze moeten werken met de beschikbare middelen

Faciliteer de gebruikers vervolgens ook goed. Neem daarin ook de thuiswerkplekken en mobiele devices zoals mobiele telefoons, laptops en tablets mee. Houd bij de keuze voor het juiste platform ook rekening met beveiligingsmaatregelen en laat je hierbij helpen door een specialist als je niet goed weet waar je op moet letten.

Onderweg veilig werken

Collega’s die onderweg zijn of thuiswerken, willen altijd bereikbaar zijn en beschikbare data overal kunnen benaderen, bewerken of delen. Een veilige oplossing daarvoor is werken met Microsoft 365. Dit biedt altijd de nieuwste versie van Office-programma’s als Word, Excel en Outlook. Het is een gebruikersvriendelijk platform dat mensen snel onder de knie hebben. Voor bedrijven biedt het optimale samenwerkingsmogelijkheden. Meer weten over Microsoft 365 via Tredion? Klik dan hier.

Veilig in de Cloud werken

Je werkbestanden worden veilig bewaard in de Cloud. Vraag je je af hoe veilig dat is? Zeer veilig en absoluut veiliger dan het bewaren van bedrijfsgegevens op je eigen server of pc. Bij Microsoft werken dagelijks duizenden mensen aan het beveiligen van oplossingen als SharePoint en OneDrive. Daar kun je als mkb-ondernemer niet tegenop.

Gevaar komt ook van binnenuit

Medewerkers binnen bedrijven vormen een van de grootste gevaren bij cybersecurity. Denk aan het openen van ongewenste e-mails en het klikken op gevaarlijke hyperlinks. Zorg voor bewustwording onder medewerkers en attendeer ze hier telkens opnieuw op. Meer weten over bewustwording? Bekijk dan ook onze security awareness oplossing.

Dit kunnen medewerkers zelf doen om veilig te werken: kies een lastig wachtwoord met leestekens, cijfers en meerdere karakters, dat je regelmatig verandert, gebruik voor iedere login een ander wachtwoord en werk met een tweestapsverificatie.

Lees ook onze blog over de e-mail threat scan. Wist je dat 95% van alle Office 365 mailboxen kwaadwillende e-mails bevat?
Lees de blog hier!

Wat is een tweestapsverificatie?

Het is een dubbele beveiliging. Naast het invoeren van jouw gebruikersnaam en wachtwoord ben je verplicht nogmaals te verifiëren met een app, sms-bericht of telefoonoproep op jouw smartphone.

Meer weten?

We gaan graag het gesprek met je aan. Neem contact met ons op, we kijken uit naar je bericht. Wil je meer weten over onze Next Level security diensten? Lees er hier alles over.

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: