Klantevent Bits & Bytes: het belang van goede cybersecurity
Event

Klantevent Bits & Bytes: het belang van goede cybersecurity

Waar is een klantevenement met als hoofdthema cybersecurity beter op zijn plek dan in een fort? Fort Altena bij Werkendam was op 7 februari de ‘veilige’ haven waar wij de derde Bits & Bytes organiseerden. Drie verschillende sprekers over drie verschillende aspecten van cybersecurity benadrukten nogmaals het grote belang voor de mkb-ondernemer van goed beveiligde digitale systemen.

Klantevent Bits & Bytes: het belang van goede cybersecurity

Wij vestigen zoveel mogelijk aandacht op het belang van goede cybersecurity. Dat doen we onder meer online, in direct klantencontact én tijdens ons jaarlijkse klantevenement Bits & Bytes.

Europese regelgeving en eisen van verzekeraars

Na eerdere edities in ons eigen pand en in Fort Vuren, ontvingen we onze klanten en een aantal partners deze derde keer in Fort Altena. De invalshoeken die we kozen voor het onder de aandacht brengen van cybersecurity werden verwoord door Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn en Frank Platel van #laatjehacken. Jan vertelde meer over de aanstaande Europese cybersecurity-regelgeving en steeds strenger wordende eisen van verzekeraars. Wat betekent dit voor jou als ondernemer en hoe kun je hiermee omgaan?

Verschillende niveaus van beveiliging

Roy de Bruijn voerde het woord over verschillende niveaus van beveiliging. Roy: “Het is cruciaal voor mkb’ers stappen te blijven zetten in de afweer tegen cybercrime. Hackersgroepen worden steeds groter en professioneler. De cijfers van hackersaanvallen zijn inmiddels drie keer zo hoog als voor de COVID-periode. Het is een kat-en-muisspel tussen hacker en ondernemer. Criminelen verzinnen steeds nieuwe manieren om ‘binnen’ te komen, waartegen bedrijven zich moeten verdedigen.”

Voor elk bedrijf anders

Roy: “Ik heb uitgelegd dat wij ons portfolio hebben aangepast op die voortdurend veranderende dreigingen. Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je organisatie op het juiste niveau beveiligd is. Voor elk bedrijf kan dat anders zijn! In ons portfolio beschrijven we in stappen hoe ondernemers zich kunnen beschermen. Tijdens mijn presentatie heb ik daar een aantal voorbeelden van gegeven. Welk niveau van beveiliging is nodig voor jouw organisatie? En wat kun je zelf al doen en waarvoor kun je ons inschakelen?”

Confronterend en verhelderend

“Het meest confronterend en daarmee het meest verhelderend was het optreden van de ethische hacker”, vertelt Roy. “Frank Platel komt uit Sleeuwijk en is van kinds af aan bezeten van computers. Hij drong voor ‘de lol’ binnen in de systemen van een bank en kwam op een cruciaal kruispunt te staan. Hij koos voor de ‘eerzame’ kant en adviseert met zijn eigen bedrijf #laatjehacken nu ondernemers en bedrijven hoe zij zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit.”

Geschrokken reacties

Roy: “Hij geeft ons ook weer nieuwe inzichten. Wanneer je weet hoe je aangevallen wordt, weet je ook hoe je moet verdedigen. Daarom hebben wij zelf een interne sessie met hem gevolgd. Het komt erop neer dat hackers meestal een stap voorlopen. Hij maakt zelf de vergelijking met voetbal: een hacker is de aanvaller die met één keer scoren succesvol is. Voor een verdediger die moet anticiperen is het veel lastiger.” Dat de presentatie tijdens Bits & Bytes veel effect sorteerde, bleek wel uit de geschrokken reactie van veel aanwezigen. Roy: “Veel ondernemers vroegen zich af wat nog wel veilig is en wat ze daar aan kunnen doen?”

“Honderd procent uitsluiten van cybercrime is niet mogelijk. De truc is het zo moeilijk mogelijk maken. Dat doe je door beveiliging in meerdere lagen op te bouwen. Eén laag is goed, maar daarmee ben je er nog niet.” Wil je meer weten over de lagen van beveiliging, lees dan onze blog.

Bewustzijn groeit

“Dit was de meest succesvolle Bits & Bytes tot nu toe”, besluit Roy. “Ruim honderd klanten hadden zich opgegeven, dat is twee keer zoveel als vorige keer. Gelukkig groeit het bewustzijn over goede cybersecurity!” Na afloop van de presentaties bleef het nog lang onrustig in Fort Altena. Op het ‘partnerplein’ waren bijvoorbeeld Microsoft en diverse security leveranciers van de partij. Daar werd ook de borrel én het barbecue-buffet gehouden. Hierbij willen we ook graag alle partners bedanken voor hun aanwezigheid!

We praten je graag bij over de ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity! Neem daarom contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: