Security.txt maakt je vindbaar voor dreigingsmeldingen
Blog

Security.txt maakt je vindbaar voor dreigingsmeldingen

Cyberaanvallen zijn helaas niet meer weg te denken voor de meeste organisaties en bedrijven. Soms is zo’n aanval mogelijk door een beveiligingslek in je ICT-systemen. Bijvoorbeeld door een foute configuratie of het gebruik van oude softwareversies. Dit kan zomaar een open deur betekenen voor cybercriminelen. Ethische hackers of cyberonderzoekers met goede bedoelingen willen je waarschuwen. Maar hoe bereiken ze je? Met security.txt komt een melding meteen op de juiste plek terecht.

Security.txt maakt je vindbaar voor dreigingsmeldingen

Wat is Security.txt?

Om je snel te waarschuwen, is het belangrijk dat de contactgegevens van je ICT-verantwoordelijke goed vindbaar zijn. Dit kan snel en eenvoudig met security.txt. Security.txt is een eenvoudig tekstbestand met je contactgegevens dat je plaatst op je webserver. Hierin geef je aan waar kwetsbaarheden voor jouw organisatie gemeld moeten worden.

Het Digital Trust Center helpt bedrijven om veilig digitaal te ondernemen. In onderstaande video leggen zij uit waarom het implementeren van security.txt zo belangrijk is!

Sneller op de hoogte van beveiligingslekken?

Wil je sneller op de hoogte zijn van beveiligingslekken binnen je organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met het implementeren van het security.txt-bestand!

Neem contact op!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Richard Snel,
hij vertelt je er graag meer over

Security Specialist

Stuur een e-mail
Richard Snel

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: