Zoeken in Teams: zo doe je dat!
Tip

Zoeken in Teams: zo doe je dat!

Zoeken in Microsoft Teams kan een uitdaging zijn. Hoe kun je simpel en snel dat ene document of juist dat belangrijke chatgesprek terugvinden, zonder door de historie te moeten scrollen? In deze blog legt onze collega Engeline de verschillende zoekfuncties in Microsoft Teams uit!

Zoeken in Teams: zo doe je dat!

Er zijn vier manieren om te zoeken binnen Teams. In onderstaande video leg ik je uit welke dit zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Liever geen video? Lees dan hieronder verder!

Zoeken via de zoekbalk

De eerste optie is zoeken via de zoekbalk bovenin je Teams-scherm. Je kunt hier een zoekterm intypen en vervolgen klikken op enter. De meest recente resultaten worden direct onder de zoekbalk getoond. Het is mogelijk om de zoekopdracht te verfijnen. Je ziet tabbladen staan waarop je specifiek kunt zoeken naar berichten, personen en bestanden.

  1. Alles: Hier zie je alle recente resultaten. De bovenste resultaten zijn in Teams. Daaronder zijn het bestanden uit andere office applicaties. Bijvoorbeeld OneNote, Outlook of SharePoint
  2. Berichten: Berichten kan verder worden verfijnd met filters: type (kanaal of chat), teams en kanalen, van, datum, vermeld mij, met bijlage en apps & bots verbergen.
  3. Personen: Je krijgt meteen een lijst te zien van personen met wie je contact hebt via Teams. Dit kunnen ook personen zijn buiten de organisatie.
  4. Bestanden: Ook bestanden kunnen verder worden gefilterd op team, bestandstype, gewijzigd door en datum.

Tip! Binnen de zoekbalk heb je ook de mogelijkheid om commando’s te gebruiken. Dit kan door in de zoekbalk / te typen. Het overzicht van alle commando’s wordt dan getoond.

Zoeken binnen een kanaal of chatgesprek

Selecteer eerst waar je binnen Teams wil gaan zoeken. Dit kan bijvoorbeeld in een kanaal of chatgesprek zijn. Gebruik vervolgens de sneltoets Ctrl + F. In de zoekbalk bovenin zie je nu het volgende staan: /zoeken + NaamKanaal + Woord typen. Vul nu je zoekopdracht verder aan. De resultaten worden vervolgens aan de linkerkant getoond.

Teams zoekenLet op: Op dit moment wordt alleen gezocht binnen gesprekken en (nog) niet binnen bestanden. Om te zoeken binnen bestanden gebruik je de zoekbalk. 

Zoeken binnen de activiteitenfeed

Links in Teams heb je een navigatiebar met onder andere Activiteit, Teams, Agenda en meer. Klik boven op ‘Activiteit’. Als je daarop klikt, dan zie je ‘Feed’ staan. Als je op het pijltje klikt achter ‘Feed’, zie je ‘Mijn activiteit’ staan.

Klik op de optie ‘Filteren’ om een zoekterm in te typen. Het icoon voor filteren zijn de drie streepjes in de vorm van een omgekeerde piramide. De drie streepjes veranderen in drie puntjes (meer opties) om verder te verfijnen zoals bijvoorbeeld ongelezen berichten, @vermeldingen en gemiste oproepen.

Zoeken Teams

Zoeken naar een team of kanaal

Ga naar Teams in de navigatiebar aan de linkerkant van je scherm. Als je hierop hebt geklikt zie je bovenin Teams staan met daarachter drie streepjes (het filter icoon). Op die manier kun je eenvoudig zoeken naar een team of naar een kanaal. Het zoeksysteem kijkt naar woorden die voorkomen in een team of kanaal.

Zoeken in Teams

Meer Microsoft Teams tips

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube-kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!

Bekijk de afspeellijst

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: