De functionele en gebruiksvriendelijke oplossingen van Power Apps
Blog

De functionele en gebruiksvriendelijke oplossingen van Power Apps

Het Microsoft 365 platform is een belangrijke pijler onder onze dienstverlening. In onze inspiratiesessies wijzen we je de weg in een virtuele omgeving en hoe je naar ons inzicht het beste kan werken met het gebruiksvriendelijke Microsoft 365. Een voorbeeld van gebruiksvriendelijke tools zijn Power Apps. Tim Kerseboom vertelt je er alles over in deze blog.

Power Apps maakt onderdeel uit van het zogenaamde Power platform van Microsoft. Het zijn softwaretoepassingen voor business intelligence, app-ontwikkeling en app-connectiviteit. Met behulp van Power Apps kan je zelf apps maken zonder programmeerkennis! Op die manier maak jij je proces efficiënter. In de apps presenteer je databronnen op begrijpelijke formaten. In ‘Jip-en-Janneke-taal’ kan je zeggen dat je met behulp van een zelfgemaakte app heel gericht je eigen processen kan automatiseren, sturen en vereenvoudigen.

De functionele en gebruiksvriendelijke oplossingen van Power Apps

Hoe vergroot Power Apps mijn efficiency?

Hoe vaak gebeurt het nog dat verschillende medewerkers gegevens invullen op een Excel formulier op je server? Kans op verwarring ligt op de loer, het document is lang niet altijd benaderbaar en de inzichtelijkheid laat ook te wensen over… De basis ‘achter’ Power Apps is doorgaans een Excel structuur. Maar met behulp van Power Apps presenteer je de functionaliteit in een overzichtelijk dashboard. Data kan zelfs in overzichtelijke diagrammen worden weergegeven. Bovendien is een Power App overal en op elk moment benaderbaar op een mobiele telefoon of tablet.

Wat is de praktische toepassing van Power Apps?

Hét voorbeeld van een functionele Power App is de digitale presentielijst. De bezoeker vult zijn gegevens eenvoudig in. De informatie wordt direct digitaal verwerkt in een beschermde omgeving. Geen invoer achteraf, geen kopiëren naar andere documenten én inzichtelijke informatie onder handbereik. Een ander voorbeeld uit de praktijk is de fabrikant in exclusief meubilair. Behalve fabrikant is hij ook leverancier: door een Power App als tussenstap in zijn systeem te plaatsen, worden orders niet meer handmatig tussen systemen uitgewisseld. En Power Apps kan je ook helpen met het digitaliseren van pakbonnen!

Wat is de toegevoegde waarde van Microsoft 365?

Microsoft Azure Platform is een Cloud computing-platform wat onderdeel uitmaakt van Microsoft 365. Met Azure kan een aantal diensten aangeboden worden via het internet of binnen de omgeving van je eigen bedrijf. Het platform is een combinatie van drie onderdelen die gebruik maken van elkaars functionaliteiten. Het platform helpt je processen te vergemakkelijken of je klanten eenvoudiger te laten bestellen. De buitendienst werkt efficiënter en het analyseren van gegevens doe je op elk gewenst moment. Power Apps, Power BI en Automate brengt jouw bedrijf naar the Next Level!

Ben jij op zoek naar innovatieve inspiratie?

Wil je meer weten over de functionele oplossingen die Microsoft 365 te bieden heeft? Dan zijn onze discover workshops een absolute aanrader! In deze workshops nemen we je mee in de virtuele omgeving van Microsoft 365. Ervaar de mogelijkheden en hoe gemakkelijk je ze kan toepassen. We helpen je graag aan innovatieve inspiratie. Benieuwd?

Schrijf je in voor de Discover Workshops

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: