HoloLens 2: combineren van virtuele wereld met MKB-realiteit
Blog

HoloLens 2: combineren van virtuele wereld met MKB-realiteit

Onze events Bekijk als web story

Augmented reality is een technologie die optimaal tot uitdrukking komt in de HoloLens 2 van Microsoft. Maar hoe kan jij als MKB’er deze virtuele bril als praktische toepassing inzetten? Jan van Wijgerden legt het uit in deze blog.

Je staat als MKB’er open voor innovaties. Door de invloed van corona heb je het afgelopen jaar grote stappen gezet op het gebied van ICT. Teams is versneld ingevoerd in je organisatie en nu ben je benieuwd naar aanvullende, efficiënte mogelijkheden. Dan is de HoloLens 2 een optie die je blik op de wereld letterlijk en figuurlijk kan vergroten!

HoloLens 2: combineren van virtuele wereld met MKB-realiteit

Wat is de HoloLens 2?

De HoloLens 2 maakt gebruik van augmented reality. Dat is een live, direct of indirect beeld van de werkelijkheid. Met behulp van een app worden elementen toegevoegd. De ‘brildrager’ ziet objecten waarin levensechte onderdelen zijn opgenomen. In vergelijking met de eerste HoloLens is deze tweede versie veel volwassener. De bril draagt comfortabeler en beschikt over een groter beeld. Bovendien zijn de zakelijke toepassingen aanzienlijk toegenomen.

Wat zijn concrete toepassingen voor het MKB?

Tredion is voortdurend op zoek naar innovaties die praktisch inzetbaar zijn voor het MKB. Daarom onderkennen wij de mogelijkheden van de HoloLens 2. Door de bril bijvoorbeeld te gebruiken in combinatie met Microsoft Teams, krijgt je efficiency een enorme stimulans.
De senior monteur kan op afstand meekijken met de reparaties die een junior monteur op locatie uitvoert. Zonder nodeloze – en dure! – reistijd te verspillen geeft de monteur van achter zijn beeldscherm bijvoorbeeld met behulp van zijn muis aanwijzingen aan de collega ter plekke. De monteur op locatie heeft zijn handen vrij en kan de instructies direct uitvoeren. En dat in meerdere gevallen tegelijkertijd!

Hoe kunnen wij je helpen met de HoloLens 2?

Wij faciliteren de bril en integreren de HoloLens 2 in je netwerk. Je kan altijd op ons terugvallen voor ondersteuning. De apps die je wil inzetten kan je heel eenvoudig via een app store verkrijgen. Met onze grote kennis van het Microsoft platform, kunnen wij vandaag Teams via HoloLens 2 installeren en daadwerkelijk slim toepassen. Dát is Next Level in onze ogen!

Sta jij open voor innovatie?

Wil je meer weten over onze innovatieve oplossingen voor het MKB? Neem dan eens deel aan onze discover workshops. In deze workshops nemen we je mee in de virtuele omgeving van Microsoft 365. Ervaar wat er mogelijk is en hoe gemakkelijk dit voor je kan werken. We voorzien je graag van genoeg inspiratie om nog innovatiever te werk te gaan. Benieuwd? Schrijf je dan nu in!

Schrijf je in voor de Discover Workshops

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Jan van Wijgerden,
hij vertelt je er graag meer over

Directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Jan van Wijgerden

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: