Microsoft Inspire 2019
Blog

Microsoft Inspire 2019

Microsoft Teams en AI

Microsoft Inspire. Het jaarlijks terugkerende partner evenement van Microsoft in Las Vegas. De plek waar partners elkaar ontmoeten, kennis delen en alles horen over de nieuwste ontwikkeling binnen en rondom het Microsoft platform. Volg de belevenissen van Roy en Jan hier.

Microsoft Inspire 2019

Op 14 juli 2019 was het weer zover, hét jaarlijkse event waar partners van Microsoft uit de hele wereld bij elkaar komen. Het doel van het evenement in Las Vegas is om van elkaar te leren en natuurlijk uit eerste hand te horen welke ontwikkelingen we mogen verwachten voor het fiscale jaar 2020. De fiscale jaren van Microsoft lopen namelijk van 1 juli tot en met 30 juni het jaar erop. Samen met collega Jan van Wijgerden ben ik afgereisd naar de stad van casino’s, buitentemperatuur van 43 graden gemiddeld, de strip en natuurlijk de grootste conferentieruimtes ter wereld.

Benieuwd naar Microsoft Inspire 2019? Bekijk onze vlog!

Op zondag was de start voor de geselecteerde Microsoft partners (de zogeheten Pre-Days) waar Tredion ook voor uitgenodigd was. Hier zijn de belangrijkste onderwerpen als eerst aan deze groep medegedeeld. Het verdere programma voor de rest van de week was open voor alle partners van Microsoft. Op maandag- en woensdagochtend waren er de ‘Corenotes’ in de T-Mobile Arena. De plek waar 17.000 mensen de presentaties konden bijwonen van o.a. Microsoft CEO Satya Nadella. Buiten deze ‘Corenotes’ om was er een enorm aanbod van sessies met uiteenlopende onderwerpen rondom de Microsoft dienstverlening, waar wij natuurlijk de meest relevante voor onze klanten van hebben bezocht.

Nieuwe features

De introductie en demonstratie van gave nieuwe features is inmiddels onderdeel geworden van de ‘Corenotes’. De meest spraakmakende wil ik graag met je delen:

  • PowerPoint wordt uitgerust met de functionaliteit om je presentatie te oefenen. Met behulp van AI (Artificial Intelligence) kun je jouw presentatie oefenen. Je krijgt dan live feedback en tips om je presentatie te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld: je praat te snel, je moet beter articuleren, je zegt te vaak “Uhh”. Na de oefenronde krijg je vervolgens een samenvatting te zien wat je zou kunnen verbeteren om een nog betere presentatie neer te zetten.
  • Vergaderen op afstand met Microsoft Teams. Dit kon natuurlijk al met behulp van Teams-meeting. Echter is het scenario dat vaker voorkomt dat er aantekeningen op een ‘analoog’ whiteboard gemaakt worden. Ook hier gaat Mircosoft AI inzetten. Een techniek herkent het whiteboard en focust vervolgens het beeld op het whiteboard. Wanneer er iemand voor het whiteboard gaat staan, is de software slim genoeg om deze transparant te kunnen maken om zo toch alle aantekeningen leesbaar te houden.
  • Natuurlijk had men het best voor het laatst bewaard. Een absoluut WOW-moment. Met behulp van de Hololens en AI is Microsoft nu al in staat om jou als persoon in een andere ruimte (wellicht aan de andere kant van de wereld) als hologram te projecteren. In de demo die wij hebben gezien sprak een Amerikaanse medewerkster van Microsoft in het Engels, maar werd dit in de hologram vertaald naar het Japans. Met behoud van stemgeluid en toonhoogte. Een live vertaling. De hele zaal had hiermee het gevoel in een aflevering van Star Trek beland te zijn. Maar het kan nu écht!

Microsoft Discover Workshops

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Microsoft 365? Plan dan kosteloos een online Microsoft Discover workshop in. Tijdens de workshop nemen we je mee in de werkplek van de toekomst. Je ervaart uit eerste hand wat er mogelijk is en hoe gemakkelijk je aan de slag kunt gaan met Microsoft 365.

Bekijk onze workshops!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: