Jouw bedrijf digitaliseren? De tijd is er rijp voor!
Blog

Jouw bedrijf digitaliseren? De tijd is er rijp voor!

De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen slimmer kunt inrichten en productiever kunt werken. Daarover is iedereen het wel eens. Toch zijn op dit gebied, zeker in deze bijzondere tijden, veel ondernemers wat terughoudend. Maar wie nu niet investeert in digitale technologie, loopt straks onherroepelijk achter de feiten aan.

Jouw bedrijf digitaliseren? De tijd is er rijp voor!

Achterstand

Van uitstel komt afstel. Dat geldt ook voor digitalisering. Veel ondernemers in het mkb zien het nut er wel van in, maar schuiven de beslissing om hiermee daadwerkelijk aan de slag te gaan alsmaar voor zich uit. Bijvoorbeeld omdat zij weinig affiniteit met ICT hebben of er weinig voor voelen om veel tijd en geld te steken in automatisering. Ondernemers die zo denken en verzuimen om nu te innoveren, lopen echter grote kans om straks een blijvende achterstand op te lopen op de concurrentie. Om bij te blijven, is het daarom belangrijk om nu al te gaan investeren in digitalisering, ook al lopen de kosten voor de baten uit. Uiteindelijk verdient zo’n investering zichzelf dubbel en dwars terug.

Misverstand

De terughoudendheid die je bij veel ondernemers ziet, heeft soms ook te maken met een hardnekkig misverstand dat bestaat over digitalisering. Zo zou automatisering een bedreiging vormen voor medewerkers, omdat hun werk daardoor overbodig zou kunnen worden. Het tegendeel is waar: digitalisering biedt de kans om bepaalde eentonige, repetitieve werkzaamheden te automatiseren, waardoor je medewerkers veel meer tijd en ruimte krijgen om zich met echt wezenlijke zaken bezig te houden. Zaken die hun werk inhoudelijk interessanter maken én die waarde toevoegen voor de klant.

Kies een partner

Elk bedrijf dat wil gaan digitaliseren, moet zichzelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Zoals: welke bedrijfsprocessen wil ik precies gaan digitaliseren? En waarom? Als mkb-ondernemer zal je dan al snel tot de conclusie komen dat je hiervoor het best een ICT-expert kunt inschakelen. Met ondersteuning van een professionele partner creëer je een stevige basis om van je digitalisering een succes te maken en continu up-to-date te blijven.

Kom nu in actie!

Digitalisering is noodzakelijk om als bedrijf voorop te blijven lopen. Juist nu! Wacht daarom niet langer en kom in actie. Hulp nodig? Wij helpen je graag verder.
Neem contact op!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: