Moderniseren met de ICT-roadmap
case

Moderniseren met de ICT-roadmap

Veilige en kindvriendelijke opvang van kinderen is het hoofddoel van Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg.

SKPC in het kort

Logo Dichtbij Kinderopvang

Veilige en kindvriendelijke opvang van kinderen is het hoofddoel van Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg (nu onderdeel van Dichtbij kinderopvang). SKPC heeft in 1997 haar huidige vorm gevonden. Ze bieden kinderopvang op 21 locaties in Culemborg, Tiel en Wadenoijen met een verschillend opvang aanbod. SKPC beschikt ook over een gastouderbureau dat een bemiddelende en begeleidende rol speelt bij het realiseren van gastouderopvang. Linda Haak begeleidt als manager bedrijfsvoering vanuit SKPC de implementatie van de nieuwe IT-technieken. Zij benadrukt dat SKPC vooral een trotse, maatschappelijke organisatie is die onderscheidend wil zijn.

‘Meer opvang, minder IT’

SKPC volgt een ‘ICT-roadmap’. Ze zijn volop aan het moderniseren op het gebied van ICT. Op de weg naar hun toekomst bekijken ze stap voor stap welke technieken voor hen van toepassing zijn. De algemene vraag komt er in de kern op neer dat zij op zoek zijn naar een systeem waarin hun medewerkers productiever zijn: ‘meer opvang, minder IT’.

De moderne werkplek

“Samen met Tredion proberen we op een gemakkelijke en bewuste manier nieuwe technieken te implementeren. We zijn op weg naar ‘de moderne werkplek’. De eerste stap is afstappen van het gebruik van de private Cloud omgeving. Tredion wijst ons voortdurend op alle mogelijkheden, wij maken de keuze. Dat resulteert in een goed werkend systeem. In 2016 zijn we begonnen met mobiele telefonie en in 2017 zijn we verdergegaan met de structuur van de internetverbindingen aanpakken. We maken inmiddels gebruik van SharePoint en Teams.” Daarbij adviseert Tredion: “Ze denken mee over het gebruik van applicaties van verschillende leveranciers, en hoe we die het beste kunnen benutten.”

Strategische betrokkenheid

De dienstverlening van Tredion is naar de volle tevredenheid van Linda en haar collega’s. “Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.” Het meedenken wordt gewaardeerd: “Tredion ontzorgt ons op veel gebieden. Eigenlijk hoeven wij zelf nergens naar om te kijken. Wanneer er problemen zijn, worden ze opgelost. De strategische betrokkenheid is ook van toegevoegde waarde. Tredion doet ons suggesties over de nieuwste ontwikkelingen. Daardoor blijft ook onze dienstverlening Next Level!”

Ook Next Level ICT?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder met jouw ICT-uitdagingen! Meer weten over onze ervaring met de kinderopvang? Download dan ook onze whitepaper. In deze whitepaper nemen we je mee in de ideale ICT-omgeving voor de kinderopvang. Hoe komen we daar en wat is nodig voor de juiste ICT-omgeving? En vooral: hoe zorgen we dat voor iedereen helder is hoe alles is ingericht en hoe alles werkt?

De verbinding tussen kinderopvang en ICT

Download deze whitepaper en ontvang onze nieuwsbrief.

Klik hier direct downloaden

Moderniseren met de ICT-roadmap

Meer cases

Wij werken o.a. samen met deze partners: