‘De cloud als logische Next Step’
case

‘De cloud als logische Next Step’

Na een nieuwe server en telefonie van Tredion, is Alpha deuren Zuid-West uit Houten toe aan de volgende stap: de cloud.

Alpha deuren Zuid-West in het kort

Alpha Deuren Nederland

Joren Lammers is mededirecteur van Alpha deuren Zuid-West. De specialist in industriële deuren was na de ‘houdbaarheidsdatum’ van hun vaste server toe aan de ‘Next Step’: wij hebben hen begeleidt bij hun overstap naar de cloud!

Klantcase Alpha Deuren 2

Industriedeuren

Alpha deuren Zuid-West is leverancier van hoogwaardige industriedeuren en bestaat al meer dan 35 jaar. Alpha deuren Zuid-West is gevestigd in Houten. Ze bedienen hun klanten vakkundig met onder andere overheaddeuren, laad- en lossystemen en industriële vouwdeuren. Het belangrijkste deel van hun werk bestaat uit de verkoop van nieuwe deuren, zoals brandwerende deuren, snelloopdeuren en garagedeuren aan bouwbedrijven en aannemers. Daarnaast plegen ze onderhoud en voeren ze reparaties uit bij de eindgebruikers. Om de kwaliteit van hun dienstverlening van een zo hoog mogelijk niveau te houden, worden medewerkers regelmatig bijgeschoold en zijn de processen waar mogelijk geautomatiseerd.

Na server en telefonie ook de cloud

Samen met zijn compagnon Edward Waleveld vormt Joren Lammers de directie. “Onze ouderwetse serveromgeving was aan vervanging toe”, vertelt Joren. “Edward was uit het verleden al bekend met de dienstverlening van Tredion en had goede ervaringen. Toen wij als Alpha deuren Zuid-West verder gingen in 2012, hebben we bij Tredion onze nieuwe server én telefonie afgenomen. Tien jaar later waren we écht toe aan de logische, volgende stap: de cloud!”

Gemigreerd naar moderne werkplek

Roy de Bruijn is vanuit Tredion de contactpersoon voor Alpha deuren Zuid-West. “We hebben hen gemigreerd naar de moderne werkplek. Het gaat om de laptops van 14 kantoormedewerkers. Voor de 21 medewerkers in de buitendienst hebben we tablets geleverd én ingericht.” Joren: “We maken gebruik van Microsoft 365 en dus van applicaties zoals Teams, SharePoint en OneNote. Door de laptops zijn ook onze kantoormedewerkers niet meer aan een vaste werkplek gebonden. Daardoor heeft Tredion de beveiliging van onze systemen en data extra benadrukt. Vanuit centrale instellingen beheert Tredion nu al onze laptops en tablets: in geval van cybercriminaliteit kan Tredion van afstand de apparatuur blokkeren.” Roy: “Vast onderdeel van het securitybeleid is ook de tweefactorauthenticatie. Alle systemen zijn veilig ingericht.”

Vrijheid wanneer nodig

Joren: “De dienstverlening van Tredion is goed! Al onze medewerkers hebben in principe zelf contact met de helpdesk. Wanneer er structurele zaken spelen, verloopt het contact via mij. Roy de Bruijn speelt vooral een adviserende rol. Ze hebben de systemen zo ingericht, dat ook in geval van storingen met behulp van een back-up alles redelijk snel weer kan draaien.” Joren besluit: “We zijn vooral heel tevreden met de ‘vrijheid wanneer nodig’ van de kantoormedewerkers, door het gebruik van de laptops. En de tablets voor onze buitendienstmedewerkers zorgen ook voor veel dynamiek en mogelijkheden! Met hun Next Level dienstverlening, zorgt Tredion voor onze ‘korte lijnen!”

Ook Next Level ICT? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. We helpen je graag verder met jouw ICT-uitdagingen!

Plan een afspraak

Klantcase Alpha Deuren 3

 

Meer cases

Wij werken o.a. samen met deze partners: