‘Hoe kunnen wij overal optimaal samenwerken?’
case

‘Hoe kunnen wij overal optimaal samenwerken?’

Maak kennis met Joep van den Broeke van Ciparo. Hij zocht een IT-partner die het bedrijf optimaal en efficiënt overal kon laten samenwerken.

Ciparo in het kort

Onze klant: CiparoCiparo is een internationaal bedrijf dat milieuvriendelijke, ruwe materialen en halfproducten inkoopt. Ook verzorgen zij zelf de logistieke afhandeling om de goederen te verschepen. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam wordt de inkoop van recyclebare materialen uit voornamelijk Europa en Noord-Zuid-Amerika afgehandeld. Deze goederen worden verscheept naar en verkocht in het Verre Oosten waar er een groeiende vraag is naar deze materialen en producten. Naast het hoofdkantoor in Rotterdam, beschikt Ciparo over vijf filialen in China en twee kantoren in Vietnam. Met een opslag in Rotterdam en Antwerpen verschepen ze vanuit alle Europese mainports en zijn er persfaciliteiten beschikbaar in de VS en China.

Klantcase Ciparo

Hoe kan mijn onderneming efficiënt en overal samenwerken?

Omdat Ciparo meer dan 85 mensen personeel in dienst heeft op verschillende plekken in de wereld en deze personen contact moeten hebben met diverse bedrijven over de hele wereld, is het van groot belang om slim samen te kunnen werken. Joep van den Broek vertelt: “Als wij in Nederland opstarten gaan onze filialen in China alweer sluiten. Het is van groot belang dat wij goed bereikbaar zijn en goed kunnen communiceren. Wij zijn veel onderweg en moeten dus ook op reis altijd de beschikking hebben over de bedrijfsdata die continu verandert.”

Werken in de cloud op een moderne werkplek

Ciparo maakt gebruik van een Private Cloud serveromgeving gecombineerd met Microsoft 365. Door dit op de juiste manier in te zetten kunnen zij hun werkproces goed stroomlijnen. Er is altijd toegang tot de juiste informatie, orders en offertes komen altijd terecht in de juiste werkstromen. Ook kan er onder andere door het gebruik van Microsoft Teams overal op de wereld, op elk gewenst tijdstip worden samengewerkt via documenten, chat en (video)bellen. Anywhere, anytime.

Klaar voor de toekomst

Joep van den Broeke vertelt: “We komen uit een situatie waarin we weinig grip en controle hadden over onze eigen IT-systemen, ondanks dat we daarvoor iemand in dienst hadden. Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde kunnen zijn. Daardoor zijn wij helemaal klaar voor de toekomst en kunnen we uiteindelijk als bedrijf het verschil maken ten opzichte van onze concurrentie.”

Ook Next Level ICT?

Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. We helpen je graag verder met jouw ICT-uitdagingen!

Plan een afspraak

Meer cases

Wij werken o.a. samen met deze partners: