Security Scan: test je digitale beveiliging!
Blog

Security Scan: test je digitale beveiliging!

Cybersecurity staat centraal in oktober: die maand is het namelijk de European Cyber Security Month. Het onderwerp voelt wellicht als een ‘ver-van-mijn-bed-show’, maar cybersecurity is bittere realiteit. Als ondernemer is het belangrijk je bewust te zijn van cybersecurity.

Wij zetten ons deze maand in om bewustwording te creëren en inzicht te geven in het belang van digitale beveiliging. Bart Dikmans licht het toe in deze blog.

Security Scan: test je digitale beveiliging!

Dé nieuwe vorm van criminaliteit

Het is niet gek dat het onderwerp cybersecurity bij ondernemers niet erg hoog op de agenda staat. Hoe vaak horen we verhalen over een ‘digitale gijzeling’, waarbij losgeld in de vorm van crypto-currencies wordt geëist? Toch is de verwachting dat in de komende vijf jaar, meer dan 85 procent van de mkb’ers te maken krijgt met cybercriminaliteit. Het geeft aan dat dit onderwerp van cruciaal belang is om extra aandacht aan te besteden.

Bewustwording

Ons belangrijkste doel is ondernemers bewust te maken van het belang van cyberveiligheid. Met als direct vervolg de risico’s die het met zich meebrengt wanneer onvoldoende aandacht aan die veiligheid besteed wordt. Vaak wordt veel geld uitgegeven aan het beveiligen van panden en het verzekeren van inventaris. Het beveiligen van digitale bestanden en data blijft daarbij achter. Terwijl de meeste informatie en middelen van bedrijven vooral digitaal ingezet worden!

Security Scan

Om ondernemers inzicht te geven in hun digitale veiligheid en om bewustwording te creëren, voeren wij een kosteloze en vrijblijvende Security Scan uit. Deze scan bestaat uit een vragenlijst waarmee we in maximaal driekwartier de huidige situatie van jouw cybersecurity in kaart brengen. Op die manier nemen we je mee in de status van je security, en benoemen we risico’s die je neemt. Vanuit deze scan kijken we samen naar de inspanningen die gedaan kunnen worden om je security te verbeteren.

Laaghangend fruit

Cybersecurity hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als het wellicht lijkt. De eerste stap in security, is vaak het aanpassen van het gedrag van je medewerkers en het doorvoeren van kleine wijzigingen. Worden computers bijvoorbeeld gelocked in een verzamelgebouw? Worden webcams afgeschermd met een webcamcover? Of worden wachtwoorden veilig opgeslagen in een beveiligde omgeving? Deze ‘kleine’ aanpassingen kunnen de drempel voor hackers al verhogen!

Totaaloplossing

Naast tips en tricks voor het verbeteren van je security, denken we mee over je vervolgstappen. Denk aan e-mailbeveiliging, cloudoplossingen en firewalls. We geven passend advies voor elke organisatie. Tredion biedt hierin een totaaloplossing. Van soft- en hardware tot 24/7 support!

Benieuwd naar de status van jouw security? Plan dan vrijblijvend een Security Scan in!

Plan jouw Security Scan!

Meer weten over dit artikel?

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: