Security Scan: de actualiteit is het beste argument
Blog

Security Scan: de actualiteit is het beste argument

De actualiteit is ons sterkste argument: nieuwsberichten over grote en ingrijpende cyberaanvallen volgen elkaar in hoog tempo op. Voor een cybercrimineel bestaan geen landsgrenzen, de dreiging kan overal vandaan komen. Heb jij de cybersecurity van jouw bedrijf op orde? Daar kom je achter door onze gratis Security Scan te doen. Ik leg je in deze blog uit hoe onze Security Scan werkt.

Security Scan: de actualiteit is het beste argument

Als securityspecialist kan ik je vertellen dat jaarlijks ongeveer vijftig procent van de bedrijven met meer dan tien werknemers te maken krijgt met cyberincidenten. Deze incidenten worden vaak veroorzaakt door technische storingen én menselijke fouten. Maar ook cybercriminelen zorgen voor veel schade! Weet jij wat de actuele stand van jouw security is?

Wat is voor jou als MKB-bedrijf het belang van cybersecurity?

Veel bedrijven hebben de beveiliging van hun systemen en data ondergebracht bij hun ‘vaste’ IT-partner. Je moet je echter realiseren dat cybersecurity een aparte tak van sport is binnen de IT. Cybersecurity is voor ons een speerpunt: we doen er veel voor, maar je merkt er weinig van!

We zien in de praktijk nog te vaak tekortkomingen binnen het MKB na het uitvoeren van onze Security Scan. Een voorbeeld hiervan betreft het onderwerp back-up. Een vraag die wordt gesteld is: Maak jij van alle data een back-up? Hierop is het antwoord gelukkig veelal ‘ja’. Bij de vraag of deze back-up dan ook wordt getest, is het antwoord vrijwel altijd ‘nee’. Dit terwijl het juist zo belangrijk is om de back-up goed te testen en te weten of deze ook terug kan worden gezet. Zeker als je ooit met een ransomware aanval te maken krijgt!

Wat gebeurt er in de actualiteit?

Het belang van cybersecurity wordt ook duidelijk door de vele voorvallen die bijna wekelijks gemeengoed lijken te worden in het ‘mainstream’ nieuws. Alleen al bij het RTL-nieuws waren onderstaande items de afgelopen maand terug te vinden:

• 09-09-2021: RTL Nederland kampt met mogelijke ransomware-aanval;
• 30-08-2021: Ransomware legt computersysteem van Peters bedrijf plat: ‘We konden niets meer’;
• 28-08-2021: Ransomware raakt kleine ondernemers keihard: ‘Ik zie bedrijven kapotgaan’;
• 23-08-2021: Grote hack bij ROC Mondriaan: computers plat en bestanden ontoegankelijk.

Deze berichten onderstrepen nog maar eens het belang van cybersecurity. Wist je daarbij dat ruim de helft van alle security-calamiteiten wordt veroorzaakt door de gebruiker? Cybersecurity staat én valt dus met goed beleid, maar ook met training. Zorg voor ‘awareness’ bij de mensen binnen je organisatie. Het is zo belangrijk dat je inzicht hebt in de security van jouw bedrijf. Om het belang van security inzichtelijk te maken hebben wij daarom een Security Scan ontwikkelt.

Hoe werkt onze Security Scan?

Onze Security Scan is opgebouwd uit acht lagen. Je ziet direct hoe ‘veilig’ jouw bedrijf presteert. Tijdens de sessie stellen we vragen over jouw IT-omgeving. Het rapport wat we op basis van de uitkomsten opmaken, bespreken we samen. In dat rapport vind je een score per security-laag en geven we tips & tricks om je security te verbeteren. Voor deze sessies heb je geen specifieke technische kennis nodig.

Om je cybersecurity op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen, moet je een meerlaagse beveiliging toepassen. Die is dé manier om je gegevens, je data, optimaal te beschermen.

Tijdens onze Security Scan brengen we dus acht lagen in beeld. We scannen op: ‘bewustzijn’, ‘beleid’, ‘monitoring’, ‘data security’, ‘applicatie’, ‘endpoint security’, ‘netwerk & systeem’ en ‘fysiek’.

Je kan onze Security Scan online doen via een Teams meeting, of we komen gewoon ‘ouderwets’ bij je langs op locatie. Bij ons op locatie kan uiteraard ook.

Wil jij Next Level security?

Doe dan onze gratis Security Scan: zo ontdek je waar jouw security tekortschiet én krijg je tips om jouw security naar the Next Level te brengen! Interesse? Meld je dan hier aan voor een Security Scan. Voor meer informatie kan je mij altijd een e-mail sturen!

Doe de security scan

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Marc van Erp,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Marc van Erp

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: