Succesvolle audit ISO27001 en NEN7510
Blog

Succesvolle audit ISO27001 en NEN7510

Met gepaste trots kunnen we melden dat we de jaarlijkse audit voor onze ISO27001 en NEN7510 certificering weer succesvol hebben afgelegd. Veiligheid is voor Tredion een belangrijke pijler in onze dienstverlening, deze certificeringen zijn voor ons en voor onze klanten dan ook een bevestiging dat we op dit gebied de zaken op orde hebben. Om de certificering te mogen gebruiken worden we namelijk ieder jaar geaudit door een onafhankelijk en geaccrediteerde ISO auditor.

Succesvolle audit ISO27001 en NEN7510

Wat houdt ISO27001 nou precies in?

De ISO 27001 norm is de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging. De basis hiervoor is de implementatie van een informatiebeveiligingsmanagementsysteem. Hierin legt u o.a. vast welke beheers- en borgingsmaatregelen u heeft getroffen met betrekking tot informatiebeveiliging. Hierbij staat naast het technische aspect van informatiebeveiliging, vooral ook de rol van de mens centraal, zowel binnen als buiten de organisatie. Indien u het systeem opzet conform de ISO 27001 norm en de werking ervan laat toetsen en certificeren door een onafhankelijke partij, toont u op een eenvoudige, transparante en wereldwijd aanvaarde manier aan uw klanten aan dat de informatiebeveiliging op orde is binnen uw organisatie. Klanten kunnen dan dus met een gerust hart zaken met u doen. De ISO 27001 certificering is niet voor niets een veel voorkomende eis bij aanbestedingen.

Wat houdt NEN7510 dan in?

NEN7510 is een norm ontwikkeld door het Nederlands Normalisatie-instituut voor informatiebeveiliging in de zorgsector in Nederland. In deze norm worden maatregelen beschreven die zorginstellingen en toeleveranciers moeten nemen om op adequate wijze met patiëntgegevens om te gaan. Deze maatregelen zorgen ervoor dat informatiebeveiliging een gecontroleerd proces wordt en betrekking hebben op alle verschijningsvormen waarin patiëntgegevens zijn vastgelegd. De beveiligingseisen gelden voor de informatie binnen de zorginstelling, maar ook voor de informatie die organisaties onderling uitwisselen.

Meer weten over onze certificering? 

Informatiebeveiliging staat bij Tredion hoog op de agenda. Wil je hier meer over weten? We vertellen je er graag meer over.
Meer informatie

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Sander Vermeer,
hij vertelt je er graag meer over

Technisch Specialist

Stuur een e-mail
Sander Vermeer

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: