Presentaties live vertalen in Microsoft PowerPoint
Tip

Presentaties live vertalen in Microsoft PowerPoint

Een presentatie geven voor een grote groep? Dat kan best spannend zijn. Vooral als je de presentatie in een andere taal dan je moedertaal moet geven. Om een presentatie goed te kunnen volgen is het voor de meeste mensen ideaal als ze de presentatie mee kunnen lezen in hun eigen taal. En dat kan nu in PowerPoint. In deze blog legt Engeline uit hoe je dit instelt met instructievideo!

Presentaties live vertalen in Microsoft PowerPoint

Automatisch live ondertitelen

Het is mogelijk om in Microsoft PowerPoint je presentatie te geven met ondertiteling. Tijdens het presenteren wordt dan automatisch live ondertiteling in de taal van de deelnemer toegevoegd. Zo kan iedereen het volgen! Let op: dit werkt alleen in PowerPoint online (www.office.com)!

Wil je dit instellen? Bekijk dan mijn instructievideo of volg onderstaande stappen:

Stap 1Instellen ondertiteling
Je opent de PowerPointpresentatie en start de diavoorstelling. Je krijgt dan de optie ‘Live presenteren’. Je kan aangeven voor wie de presentatie bestemd is.

Screenshot PowerPoint

Als je klikt op: ‘Altijd ondertitels gebruiken’ dan heb je de optie ‘ Taal van ondertitels’. Je kunt uit meer dan 60 talen kiezen en je kunt kiezen of je de vertaling onder of boven de dia in beeld wilt plaatsen. Ideaal, maar belangrijk om te weten is dat bijvoorbeeld spreekwoorden of sommige woorden letterlijk vertaald worden. Het is en blijft natuurlijk een live vertaler.

Stap 2: Audio-instellingen instellen
De audio instellingen kun je op twee manieren vinden in PowerPoint:

  1. Onder het menu ‘Live presenteren’
  2. Onder het menu ‘Altijd ondertitels gebruiken’

Stel de gewenste microfoon en taal in.

Screenshot PowerPoint geluidsinstellingen

Stap 3: Starten van de presentatie
Alles is nu gereed en je kan starten met de presentatie. Je klikt op de knop ‘Live presenteren’. Je ziet meteen in het scherm ‘Deelnemen aan de sessie met een link’. De link kunnen de deelnemers van de presentatie overtypen in een internetbrowser, of je kan de link kopiëren en delen met iedereen of de deelnemers kunnen de QR-code scannen en meekijken via de telefoon.

Live presenteren screenshot

Rechtsboven in zie je hoeveel personen zich hebben aangemeld. In bovenstaand voorbeeld staat er ‘0 koppelen’. Dit betekent dat 0 personen zich hebben aangemeld.

Wil jij daadwerkelijk beginnen dan klik je rechtsonder op ‘Dia’s weergeven’. De ondertiteling start per direct.

Handig om te weten:

  1. Zet je de microfoon uit, dan stopt de ondertiteling.
  2. Wil je de ondertiteling stoppen, klik dan op het zesde icoontje.
  3. Wil je de presentatie beëindigen, klik dan op het achtste icoontje.

Next Level presenteren

Heel veel succes met het live presenteren met ondertiteling. Heb je vragen? Stel deze dan gerust aan mij. Je kunt hier contact met mij opnemen.

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!

Bekijk de afspeellijst

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: