Maak kennis met Ricardo
Blog

Maak kennis met Ricardo

Adviseur / ICT Strateeg

Sinds december 2023 versterkt Ricardo Wendling ons adviesteam. In deze blog stelt Ricardo zich voor en vertelt hij over zijn start bij Tredion.

Maak kennis met Ricardo

Mijn naam is Ricardo Wendling en ik ben ongeveer drie decennia geleden geboren in Sprang-Capelle, een klein dorpje onder de rook van de Efteling. In de afgelopen jaren heb ik meerdere mooie Brabantse steden mogen ontdekken, inmiddels ben ik inwoner van Tilburg.

Naast mijn werk houd ik mij graag bezig met muziek en alles wat muziek te maken heeft. Zo bezoek ik op zijn tijd een goed concert in de 013 of struin ik een beurs af voor een goede LP. Schijnt de zon? Dan stap ik op mijn oude Vespa om lekker een rondje te toeren op de B-wegen van het Brabantse landschap.

ICT-advies

Ik ben geen onbekende in het ICT-landschap! Ik ben al sinds kind verzot op techniek en dat begon ooit met een goedkope personal computer, want een ruim budget was er niet. Ik was dan ook vaak bezig met het overclocken (opvoeren) van componenten om dezelfde prestaties te halen als duurdere hardware. Niet zonder risico en soms met alle gevolgen van dien. Ik heb die periode erg veel mogen leren!

Inmiddels ben ik ICT-adviseur bij Tredion en heb ik de afgelopen jaren in soortgelijke functies mogen werken. In deze functie ga ik met onze klanten in gesprek over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Ik vind het belangrijk om mij echt te verplaatsen in de klant en te begrijpen voor welke uitdagingen zij staan en hoe Tredion een goede oplossing kan bieden voor deze uitdagingen. Ook vind ik het leuk om mij bezig te houden met het verbeteren van het proces van vraag naar advies.

Mijn eerste maand bij Tredion

De inwerkperiode voelde voor mij als een warm bad! Dat begon eigenlijk al voor de eerste werkdag met een gesprek en assessment om te toetsen of je bij Tredion past. Ik heb dit als erg waardevol ervaren, omdat je jezelf beter leert kennen, maar ook omdat er goed wordt gekeken of je écht bij Tredion past.

Dan die eerste werkdag: er waren slingers opgehangen op mijn nieuwe werkplek en de juiste middelen waren al klaargezet! De dagen erop stonden vooral in het teken van het leren kennen van systemen en kennismakingen met de collega’s.

Je moet altijd maar afwachten waar je terecht komt, maar ik heb de collega’s stuk voor stuk ervaren als betrokken collega’s die bereid zijn je met iedere vraag te helpen. Wat ik daarnaast heel erg kan waarderen is dat er genoeg tijd en ruimte wordt geboden om kennis te maken met verschillende teams en om de processen te leren kennen. En denk je dat iets beter of slimmer kan? Dan wordt hier aandachtig naar geluisterd.

Vrijheid en vertrouwen

Het leukste aan werken bij Tredion? Dat is voor mij de vrijheid en het vertrouwen dat wordt gegeven om je werkzaamheden in te vullen op een manier die bij mij past.

Ook voelt het als een familiebedrijf doordat we gezamenlijk lunchen en samen een blokje om lopen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige uitjes! Ik heb in mijn eerste maand al een uitgebreide kerstborrel mogen ervaren. Erg gezellig!

Next Level betekent voor mij…

Regelmatig nieuwe dingen uitproberen en uit je comfortzone stappen om tot een beter resultaat te komen. Zo probeer ik bij een klant op locatie te werken om te ervaren hoe de bedrijfsvoering verloopt. Meestal zorgt dat ervoor dat ik de organisatie beter begrijp en ook betere adviezen kan geven.

Wil jij meer weten over Next Level werken bij Tredion? Neem dan een kijkje op onze werken bij website.

Onze vacatures

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Ricardo Wendling,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Ricardo Wendling

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: