Beperk data- en productiviteitsverlies met Endpoint Security
Blog

Beperk data- en productiviteitsverlies met Endpoint Security

Wij grijpen deze ‘maand van de cybersecurity’ aan nog meer bewustwording te creëren en inzicht te geven in het belang van digitale beveiliging. Met onze Endpoint Security oplossing beschermen wij de ingangen tot jouw netwerk. Wil jij weten waarom onze oplossing jouw data- en productiviteitsverlies tot een minimum beperkt? Roy de Bruijn legt het uit in deze blog.

Beperk data- en productiviteitsverlies met Endpoint Security

Endpoints zijn laptops, desktops, smartphones of andere apparaten die verbinding maken met je bedrijfsnetwerk. Endpoint security biedt basisbescherming, detectie en response tegen cyberaanvallen via een endpoint. Elke verbinding die je maakt met een endpoint, is een ingang tot jouw netwerk.

Antivirusoplossing onvoldoende

Als ondernemer is het belangrijk dat jij je bewust bent dat uitsluitend een antivirusoplossing installeren op een laptop of desktop niet meer voldoende is voor bescherming tegen hedendaagse cyberdreigingen. Antivirussoftware werkt op basis van bekende virusdefinities. Het gevaar schuilt in het feit dat lang niet alle ransomware bekend is. Dat betekent dat dit soort dreigingen niet gesignaleerd worden door een normale antivirusoplossing. Daarnaast ben je in veel gevallen afhankelijk van de gebruiker die de melding krijgt, wanneer een virusmelding gegeven wordt. Deze afhankelijkheid kun je uitsluiten.

Isoleren en herstellen

Endpoints die geïnfecteerd zijn met een virus moeten zo snel mogelijk geïsoleerd worden. Daardoor kan geen verdere schade aangericht worden. Het isoleren is belangrijk, omdat anders heel je organisatie stil kan komen te staan. Wanneer vervolgens de ICT-beheerder op de hoogte is gesteld, kunnen herstelacties uitgevoerd worden. Dit vormt de kern van onze Endpoint Detection and Response – EDR – oplossing!

Patronen herkennen

Met behulp van Artificial Intelligence (AI) worden kenmerken en patronen herkend die typerend zijn voor virussen of malware. Bijvoorbeeld veel vergelijkbare acties, zoals het verplaatsen van data. De EDR-software isoleert het betreffende apparaat door de netwerkkaart uit te schakelen en notificeert onze helpdesk. Zodra onze oplossing een virus of malware herkent, geven wij 24/7 opvolging aan deze meldingen.

Schade beperken en snel weer productief

We kunnen precies het tijdstip van de infectie terughalen. De EDR-software maakt een back-up, waardoor we bestanden tot op de minuut kunnen terughalen. Hierdoor ben je verlost van het virus, is je dataverlies minimaal en kun je snel weer aan het werk. Onderdeel van dit precisiewerk is een analyse van de oorsprong van het probleem.

We zien dat vanuit verzekeraars de lat op het gebied van cybersecurity steeds hoger wordt gelegd. Met onze Endpoint Security oplossing werk je veiliger en zet je ook op dat vlak stappen. Wil je meer weten over onze EDR-oplossing? Neem dan contact met mij op.

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: