Microsoft waarschuwt opnieuw voor ernstige kwetsbaarheden in Exchange
Blog

Microsoft waarschuwt opnieuw voor ernstige kwetsbaarheden in Exchange

Microsoft waarschuwt voor twee gevaarlijke kwetsbaarheden in Exchange-servers 2013, 2016 en 2019. Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat er kritieke kwetsbaarheden in Exchange zijn ontdekt. Weten wat jij moet doen? Lees dan verder of neem direct contact met ons op.

Microsoft waarschuwt opnieuw voor ernstige kwetsbaarheden in Exchange

Het gaat om de kwetsbaarheden CVE-2021-28480 en CVE-2021-28481. Ze worden door Microsoft aangeduid als zeer ernstig. Via de kwetsbaarheden kunnen aanvallers servers op afstand overnemen. Microsoft heeft een update uitgebracht om het beveiligingslek te dichten. Microsoft roept gebruikers op om de update zo snel mogelijk te installeren. Volgens Microsoft zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de twee kwetsbaarheden actief werden misbruikt. De beveiligingslekken werden ontdekt door de Amerikaanse geheime dienst NSA. Het is nog niet duidelijk hoe de kwetsbaarheden zijn ontdekt.

Wat moet jij doen?

Wanneer je gebruikmaakt van Microsoft 365 is dit voor jou niet van toepassing, je hoeft dan dus niets te doen. Maak jij gebruik van een Exchange server met één van bovengenoemde besturingssystemen? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk de updates door te voeren om dit lek te dichten. Wanneer jouw servers in beheer zijn bij Tredion zullen wij deze updates voor je draaien en hoef je verder niets te doen.

Wat merk jij hiervan?

Doordat de servers geüpdatet worden ontkomen we er niet aan dat de servers opnieuw opgestart moeten worden. Houd er rekening mee dat hierbij zo’n kwartier tot een half uur de e-mail niet beschikbaar zal zijn. Wederom geldt dat wanneer jouw servers in beheer zijn bij Tredion je niets hoeft te doen. Daarnaast nemen we vandaag contact met je op (als dit nog niet gebeurd is) om de updates te installeren en het moment van opnieuw opstarten af te stemmen.

Hulp nodig? 

Ben je nog geen klant van Tredion en heb je hulp nodig bij het beveiligen van jouw omgeving? Neem dan direct contact op, we helpen je graag verder!

Neem hier contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: