Webinar NIS2: cybersecurity voor iedereen
Event

Webinar NIS2: cybersecurity voor iedereen

De Europese Unie is druk bezig met wetgeving om cybersecurity in alle EU-landen te verbeteren. De vernieuwde NIS2-richtlijn biedt een uniforme aanpak, waardoor bedrijven in heel Europa aan dezelfde eisen voldoen. In de praktijk merken we dat hier nog veel vragen over zijn en daarom organiseert Tredion, samen met onze partner Barracuda, op 22 juni een gratis webinar. Raynaud Schokkenbroek legt op een heldere wijze uit wat NIS2 is en daadwerkelijk betekent voor jouw bedrijf. In deze blog vertelt hij meer over het webinar.

Webinar NIS2: cybersecurity voor iedereen

Samenwerken met experts

Om de hoge kwaliteit dienstverlening van Tredion te kunnen garanderen, werken we samen met specialistische partners, bijvoorbeeld met Barracuda op het gebied van cybersecurity. Senior technical sales engineer Raynaud Schokkenbroek heeft zich verdiept in NIS2 en kan daarom alles vertellen over de praktische invulling van deze nieuwe Europese richtlijn.

Maak tijdens het webinar daarom gebruik van zijn expertise, want Raynaud beantwoordt ook de vragen die je nog zelf hebt over NIS2 en wat de gevolgen zijn voor jouw bedrijf als eigenaar, management of ICT-specialist. Je kunt je direct kosteloos inschrijven via dit formulier.

Wat is NIS2?

Raynaud: “NIS betekent Network and Information Systems Directive. Eigenlijk zegt NIS2 dat bedrijven binnen de Europese Unie aan dezelfde richtlijnen moeten voldoen om zo gezamenlijk een hoger niveau van cybersecurity te bereiken. Afhankelijk van de sector, de grootte of omzet van jouw bedrijf, kan een organisatie als essentieel worden gezien. Met strengere en verplichte eisen voor cybersecurity moeten bedrijven in deze vitale sectoren beter beschermd zijn.”

Raynaud vervolgt: “Dit is van belang voor de algehele economie, maar ook werknemers van deze bedrijven zelf worden zo beter beschermd. Cybercriminelen kunnen namelijk voor veel ontwrichting zorgen. Weet jij al of jouw bedrijf tot zo’n vitale sector behoort? In het webinar leg ik de criteria uit. Uiteindelijk is het niet alleen van belang aan die richtlijnen te voldoen, maar juist de cybersecurity op orde te hebben en de risico’s te verkleinen.”

Met elkaar verantwoordelijkheid nemen

“Ook als een bedrijf niet tot een vitale sector behoort, hebben we met elkaar een verantwoordelijkheid”, zegt Raynaud. “Alle bedrijven in een keten zijn met elkaar belangrijk voor het hele proces. Een bekend voorbeeld is de voedselindustrie. Als een toeleverancier of transporteur problemen heeft, is dat uiteindelijk te merken in de supermarkt en voor ons als consument met lege schappen. Dit geldt voor heel veel ketens. Bedrijven zijn steeds meer verweven met elkaar. Door het webinar bent je je meer bewust van deze risico’s en weet je wat NIS2 hieraan probeert te doen. Dit bewustzijn verhoogt ook het gevoel van verantwoordelijkheid, waardoor meer bedrijven de juiste stappen gaan zetten.”

Voorkomen is beter

“Als je ziek wordt, ga je naar de dokter. Als het lukt, is het beter om dat al in een eerder stadium te voorkomen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Zie NIS2 ook als een goede voorbereiding of levenswijze, zodat de risico’s standaard klein worden. Ik leg in het webinar uit met welke stappen je voldoet aan de vereisten van NIS2 en hoe je de beste bescherming voor je bedrijf regelt om zo ‘gezond’ mogelijk te blijven. Als meer bedrijven goed beschermd zijn, heeft de hele keten en samenleving daar profijt van.”

Webinar informatie

Het webinar is al gehouden, maar als je het hebt gemist, kun je de opname hieronder bekijken. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: