Bewuste keuzes voor maximale veiligheid
Blog

Bewuste keuzes voor maximale veiligheid

Cybersecurity wordt steeds belangrijker. Daarom maken wij je graag bewust van de veiligheid van jouw ICT-omgeving. Met het oog op de laatste aanbevelingen van het Nederlands Cyber Security Center (NCSC) en de NIS2-wetgeving, hebben we ons aanbod vernieuwd.

Bewuste keuzes voor maximale veiligheid

Hoe kun je voldoen aan de NIS2-wetgeving? Roy de Bruijn legt in deze blog uit wat onze toegevoegde waarde is.

Drie beveiligingsniveaus

In februari 2023 hebben we ons portfolio uitgebreid met diensten die speciaal ontworpen zijn om de complexiteit van cybersecurity te verminderen. Dit maakt het voor jou als klant makkelijker te begrijpen wat nodig is voor een veilige ICT-omgeving. Gebaseerd op onze ervaring en expertise, bieden we verschillende oplossingen aan die zijn afgestemd op drie beveiligingsniveaus: basis, standaard en veilig.

Niveaus van beveiliging afgestemd op jouw behoeften

Het basisniveau is geschikt voor bedrijven die niet direct afhankelijk zijn van ICT voor hun dagelijkse operaties. Een voorbeeld hiervan is een timmerman. Standaard is ontworpen voor mkb-organisaties die afhankelijk zijn van ICT-systemen. Een standaard niveau van beveiliging is essentieel voor bijvoorbeeld een aannemersbedrijf.

Organisaties die met vertrouwelijke data werken

Voor organisaties die met vertrouwelijke data werken, zoals een hypotheekadviseur met toegang tot zeer privacygevoelige informatie, is het niveau ‘veilig’ onmisbaar. Dit niveau omvat alle acht NCSC-basismaatregelen van cyberbeveiliging, ondersteund door 24/7 monitoring van je ICT-omgeving. Zo worden verdachte activiteiten snel gedetecteerd, dat is de grote plus in het geval van het niveau ‘veilig’.

Een kritische kijk op veiligheid

Wij begrijpen dat geen enkel beveiligingsniveau honderd procent garantie tegen cyberdreigingen kan bieden. Het voordeel van ons niveau ‘veilig’, is de continue monitoring. Daardoor worden verdachte activiteiten snel opgemerkt en aangepakt. Dit minimaliseert de impact van een eventuele inbreuk, en helpt om snel te herstellen en schade te beperken.

Tenantbeheer: een stap vooruit in beveiliging

Specifiek gericht op Microsoft 365 omgevingen, biedt ons tenantbeheer een gestandaardiseerde aanpak voor elk beveiligingsniveau. We hebben blauwdrukken ontwikkeld voor de optimale inrichting van Microsoft 365. Zo beschik je altijd over noodzakelijke beveiligingsmaatregelen. Bovendien zorgt onze software dat jouw instellingen altijd up-to-date zijn met de laatste updates van Microsoft, zonder dat je er zelf omkijken naar hebt.

Zonder zorgen up-to-date

Het bijhouden van de nieuwste beveiligingsontwikkelingen en updates kan een uitdaging zijn. Met onze oplossingen hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Ons securityteam blijft continu zoeken naar verbeteringen en houdt ontwikkelingen in de gaten. Wij zorgen dat jouw systemen optimaal beschermd zijn tegen de nieuwste dreigingen, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf.

Het is cruciaal dat je bewust kiest voor de beveiliging die je nodig hebt. We leggen graag uit wat onze verschillende beveiligingsniveaus inhouden en hoe deze aansluiten op jouw specifieke behoeften. Zo zorgen we samen dat jouw cybersecurity Next Level is!

Hoe staat jouw ICT-security er op dit moment voor? Ontdek jouw score met onze kosteloze online security quickscan!

Doe de security quickscan

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: