Een dag als ICT Engineer bij Tredion
Blog

Een dag als ICT Engineer bij Tredion

Benieuwd hoe het is om te werken als ICT Engineer bij Tredion en hoe een dag in ons team eruitziet? Collega Leon van der Walle geeft je een inkijkje in zijn blog.

Een dag als ICT Engineer bij Tredion

Goedendag! Mijn naam is Leon van der Walle, 34 jaar en momenteel woonachtig in Boven-Hardinxveld. Je hebt mij ongetwijfeld al een keer aan de lijn gehad wanneer er een probleem was met je laptop. Als ICT Engineer bij het Control Center van Tredion (CCT), onze helpdesk, ben ik jouw eerste aanspreekpunt.

Van elektromonteur naar ICT’er

Mijn carrière begon als elektromonteur in de woningbouw. Dit heb ik zo’n zeven jaar gedaan, maar dit bleek niet helemaal mijn ding te zijn. In mijn vrije tijd was ik veel meer bezig met computers. Ik hielp mijn vrienden en familie als ze ergens niet uitkwamen of tegen problemen aanliepen. Uiteraard speel ik ter ontspanning ook graag een videogame.

Op een dag aan de eettafel bij mijn ouders, zei mijn vader tegen mij: “Is het niet wat voor jou om om te scholen naar ICT’er?” Nou, het duurde dan ook niet lang of ik had mij ingeschreven bij het Da Vinci College voor een ICT-opleiding.

Kennismaking met Tredion

Na mijn opleiding heb ik mijn kennis uitgebreid bij verschillende IT-partijen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en stuurde daarom een open sollicitatie naar Tredion. Ik werd vrij snel uitgenodigd voor een kennismaking. Dit klikte meteen, en na een tweede en derde gesprek, werd ik aangenomen als ICT Engineer in het CCT-team.

Monitoring

Wanneer je op ons kantoor bij het CCT-team binnenkomt, dan stap je in het hart van onze ICT-support. Om je heen hangen schermen waarop allerlei essentiële informatie wordt weergegeven. Voor ons team is dit onmisbaar; hier houden we alles op in de gaten. Van servers tot computers, maar ook de vraagstukken van onze klanten. We zien zelfs waar onze collega’s van de buitendienst zich in real-time bevinden. Zo zorgen we ervoor dat we altijd op de hoogte zijn en proactief kunnen handelen.

Ben je nieuwsgierig naar de term ‘Control Center’ en wat het precies betekent? Lees dan ook de blog van mijn collega’s Ronald en Maikel waarin ze hier dieper op in gaan.

Elke dag is anders

Inmiddels ga ik richting de twee dienstjaren bij Tredion. Nog steeds is er geen één dag hetzelfde. De ene dag ben je met een zeer urgente vraag bezig om een klant weer up and running te krijgen. De andere dag zorg je ervoor dat alle back-ups in orde zijn of help je de klant met de e-mail, niet meer kunnen inloggen, SharePoint/Teams vraagstukken, netwerkproblemen of een printer die niet meer werkt. Het blijft enorm divers! En dat is ook wat het zo leuk maakt.

Coachende rol

Naast het dagelijkse werk bij CCT zet ik mij sinds een aantal maanden ook in op andere vlakken binnen Tredion. Wanneer er een nieuwe collega of stagiair aansluit bij ons team, dan mag ik hem/haar begeleiden tijdens de inwerkperiode. Ik zorg ervoor dat ze een vliegende start krijgen in ons leuke team en al onze systemen leren kennen. En uiteraard gebruik ik deze coachende rol ook voor mijn collega’s die, naast hun werk bij ons, een opleiding volgen.

Verdieping in Social Engineering

Naast het bovenstaande, heb ik altijd een droom gehad om meer te weten te komen over Social Engineering. Tredion biedt mij de kans om dit waar te maken. In december 2023 heb ik een cursus Social Engineering mogen afronden waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Nu ben ik ook veel waakzamer geworden op de gevaren die om de hoek liggen op het grote boze web en in de maatschappij.

Gastcolleges

Tredion heeft mij onlangs ook aangeboden om gastcolleges te geven op scholen. Uiteraard kon ik niet wachten om ook hiermee aan de slag te gaan! Inmiddels heb ik een drietal gastcolleges erop zitten, die ik samen met mijn collega Mirjam geef. Het spreken in het openbaar lijkt aardig in mijn bloed te zitten en smaakt naar meer. Wellicht kan ik dit in de toekomst combineren met security awareness trainingen. Maar voordat ik dat doe, eerst wat draaiuren maken!

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gastcollege Leon

Ons team

Ons CCT-team bestaat momenteel uit 15 mensen, met een mix van leeftijden tussen de 19 en 38 jaar. Regelmatig hebben we gezellige uitjes met elkaar en ook spreken we privé weleens met elkaar af om iets leuks te ondernemen buiten werktijd. We zijn heel hecht met elkaar en er heerst een echt ‘familiegevoel’.

Wil jij deel uitmaken van dit Next Level team? Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde collega’s. Bekijk onze vacatures:

  1. Support ICT Engineer (starter)
  2. Support ICT Engineer (2 jaar ervaring)
  3. Traineeship Support ICT Engineer (leer-werktraject BBL)
  4. Afstudeerstage Support ICT Engineer

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Leon van der Walle,
hij vertelt je er graag meer over

Control Center Tredion Engineer

→ Stuur een e-mail
Leon van der Walle

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners: