Mijn eerste jaar als ICT Engineer bij Tredion
Blog

Mijn eerste jaar als ICT Engineer bij Tredion

Hoe is het om te werken als ICT Engineer in de buitendienst? In deze blog vertelt de 29-jarige Robin Ros over zijn eerste jaar bij Tredion en wat hem opviel. Ook licht hij vier dingen uit die werken bij Tredion Next Level maken!

Mijn eerste jaar als ICT Engineer bij Tredion

Wat maakt werken bij Tredion Next Level?

Mijn naam is Robin Ros en ik ben 29 jaar oud. Sinds januari 2020 ben ik in dienst bij Tredion als ICT Engineer Buitendienst. Ondertussen dus al (bijna) 2 jaar. Ik houd mij dagelijks bezig met bestaande, maar ook nieuwe klanten. Veelal draai ik projecten van complete nieuwe ICT-omgevingen of ben ik bezig met het upgraden van de bestaande omgevingen. Benieuwd naar de vier dingen die werken bij Tredion voor mij Next Level maken? Ik vertel je ze hieronder!

#1 De Tredion cultuur
Sinds dag één bij Tredion viel het mij gelijk op hoe gezellig en collegiaal iedereen is. Ik werd met open armen ontvangen en ik voelde mij al gelijk thuis. Een paar simpele voorbeelden: leuke kennismakingsgesprekken met teamleiders, de juiste hardware/software, goed ingewerkt worden, vrijheid en verantwoordelijkheid en vergeet de gezellige vrijmibo niet! Helaas kan dit door corona niet meer zo uitgebreid doorgaan als aan het begin van mijn Tredion carrière. Gelukkig mag dat de pret niet drukken. Wij hebben nog zat (coronaproof) remote uitjes gehad zoals een wijnproeverij, een kookworkshop en mijn favoriet; de bierproeverij!

Ik had twee weken geleden ook mijn eerste fysieke uitje: een weekend Scheveningen. En zoals ik van te voren al had gehoord over vorige jaren, was ook dit jaar een heel geslaagd weekend! Mijn collega Raymond vertelt hier in zijn blog meer over.

#2 Klanten
Door mijn functie kom ik veel bij klanten over de vloer. Hierdoor leer ik elke keer weer andere bedrijven en andere werkwijzen kennen. Elke klantomgeving kan anders zijn en hiervoor proberen we altijd een zo passend mogelijke oplossing te bedenken. Gelukkig hebben wij een groot team van slimme collega’s die altijd mee willen sparren in welke situatie dan ook.

Een voorbeeld van zo’n uitdagend project was tijdens de coronagolf. Alle laptops moesten omgezet worden naar het nieuwe moderne werken. Door een strakke planning konden we een X aantal gebruikers per dag omzetten. Omdat niet iedereen tegelijk zijn laptop kon inleveren op locatie moesten we een tijdelijke oplossing maken zodat gebruikers hybride konden werken tussen de oude en de nieuwe omgeving. Met  meerdere collega’s verspreid over verschillende ruimtes konden wij laptops ontvangen, reinigen en klaarmaken voor de moderne werkplek!

#3 Huddle
Wat ik ook heel fijn vind is dat wij elke woensdagochtend een online ‘huddle’ hebben. Tijdens deze vergadering bespreken we onze werkzaamheden van de week en problemen of juist positieve punten waar we graag iets over kwijt willen. Vooral in de huidige situatie met veel thuiswerken is dit erg handig.

#4 Next Level
Bij Tredion gaan we elke dag voor the Next Level. Wat dit voor mij betekent? Zoveel mogelijk automatiseren, zodat de klant altijd up-to-date is en de beste werkervaring heeft!

Ook werken bij Tredion?

Wil jij ook aan de slag in ons leuke team? Bekijk dan direct onze vacatures en solliciteer!

Vacatures

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Robin Ros,
hij vertelt je er graag meer over

ICT Engineer Buitendienst

→ Stuur een e-mail
Robin Ros

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners: