Mijn rol als Privacy & Security Officer
Blog

Mijn rol als Privacy & Security Officer

Oktober is de Europese Cybersecurity Maand. Daarom neemt onze Privacy & Security Officer, Bram, je in deze blog mee in zijn rol. Bram vertelt over de acties die hij uitvoert om de digitale integriteit van ons bedrijf, onze klanten en onze partners te waarborgen.

Mijn rol als Privacy & Security Officer

Mijn naam is Bram Hakvoort en ik vervul de rol van Privacy & Security Officer bij Tredion. Mijn focus ligt op het aansturen, innoveren en vaststellen van procedures. Ook ben ik betrokken bij verschillende essentiële activiteiten om de digitale veiligheid van ons bedrijf te waarborgen.

Acties en taken

Een van mijn belangrijkste taken is zorgen dat ons bedrijf voldoet aan de nieuwste normen en voorschriften op het gebied van privacy en beveiliging. Dit omvat het handhaven van de ISO 27001-certificering en het naleven van de AVG-wetgeving.

Ongeveer 88% van de beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Daarom leg ik sterk de nadruk op training en bewustwording van collega’s om deze risico’s te beperken. Tredion heeft deze dienst dan ook standaard opgenomen in onze dienstverlening.

Ik help en adviseer klanten bij vragen over security. Dit omvat het helpen van klanten bij het invullen van vragenlijsten van instanties en derde partijen, maar ook het samen met hen opstellen van een beleidsplan. Benieuwd wat een securitybeleidsplan is? Lees dan ook de blog van mijn collega Tim hier.

Constant leerproces

Wat ik het leukste vind aan mijn rol als Privacy & Security Officer is het constante leerproces. Het gebied van cybersecurity is voortdurend in ontwikkeling en ik moet altijd op de hoogte blijven van de nieuwste bedreigingen en technologieën. Daarnaast geeft het mij een gevoel van voldoening om bij te dragen aan de beveiliging van ons bedrijf en onze klanten.

Belang van privacy en beveiliging

Het waarborgen van privacy en beveiliging is cruciaal voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of branche. Hier zijn enkele redenen waarom het zo belangrijk is:

  1. Bescherming van gevoelige gegevens: Bedrijven slaan enorme hoeveelheden gevoelige informatie op, zoals klantgegevens en financiële gegevens. Het verlies of de blootstelling van deze informatie kan leiden tot reputatieschade en financiële verliezen.
  2. Wettelijke verplichtingen: Er zijn steeds meer wet- en regelgevingen die bedrijven verplichten om de privacy en beveiliging van gegevens serieus te nemen. Het niet naleven van deze wetgeving kan leiden tot boetes en juridische gevolgen.
  3. Vertrouwen van klanten: Klanten vertrouwen erop dat hun gegevens veilig zijn bij een bedrijf. Een datalek kan dat vertrouwen schaden en klanten doen vertrekken.

Tips voor jouw bedrijf

Het belangrijkste advies voor ondernemers is om het belang van privacy en security voor hun bedrijf nooit te onderschatten. Investeer in de training van medewerkers, implementeer sterke beveiligingsmaatregelen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Het is beter om preventieve maatregelen te nemen dan achteraf de gevolgen van een beveiligingsincident te moeten verwerken.

Blijf veilig en bewust van de digitale dreigingen om ons heen!

Ga jij ook voor Next Level security?

Wil je meer weten over security en mijn rol hierin? Neem dan gerust contact met mij op. Ook zijn wij op zoek naar een ervaren Security Specialist. Wil jij bijdragen aan Next Level security voor Tredion en natuurlijk voor onze klanten? Bekijk dan de vacature hier!

Ga naar de vacature

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Bram Hakvoort,
hij vertelt je er graag meer over

Control Center Tredion Engineer

→ Stuur een e-mail
Bram Hakvoort

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners: