Verslag MEM Summit 2024
Blog

Verslag MEM Summit 2024

Onze collega’s Dennis en Nick (Microsoft ICT Engineers) waren aanwezig op de Modern Endpoint Management Summit in Parijs. Een evenement met een sterke community over de moderne werkplek van Microsoft. Het doel? Zoveel mogelijk kennis op doen om verder te kunnen automatiseren en beveiliging en beheer te optimaliseren. In deze blog nemen ze je mee in de summit.

Verslag MEM Summit 2024

Kennisdeling

Het evenement vloog voorbij wat op zichzelf al een goed teken is. In drie dagen tijd hebben wij de sessies verdeeld over ons tweeën om zoveel als mogelijk mee te krijgen en te leren. We kregen zelfs de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan Microsoft en Microsoft Most Valuable Professionals (MVP). Door in gesprek te gaan leer je zoveel van elkaar; van klantervaringen tot specifieke uitdagingen in casussen.

Ontwikkelingen volgen

De ontwikkelingen rondom de cloud gaan erg hard. Wij verstaan onder de cloud van Microsoft alles rondom Microsoft Azure en Microsoft 365.Wat een goede zaak is, is dat we op veel vlakken al stappen hebben gemaakt en juist aan het finetunen zijn. Zo was de vraag eerder waar je cloud kan inzetten. Deze vraag is bij ons de afgelopen paar jaren al omgedraaid naar wat eventueel niet geschikt zou zijn voor de cloud.

Om deze ontwikkelingen op de voet te blijven volgen, vinden we het belangrijk om bij dit soort evenementen aanwezig te zijn. We blijven kennis op doen om onze dienstverlening te verbeteren en klanten verder te helpen. Zo zorgen we dat we altijd klaar zijn voor de toekomst!

Keynote MEM Summit 2024

Hoogtepunten op een rij

Wij zouden het liefst elke sessie uitgebreid toelichten, maar dat is teveel om op te noemen. Daarom zetten we hieronder een aantal hoogtepunten onder elkaar.

  1. Persoonlijke apparaten: thuiswerken is niet meer weg te denken en dit willen we het liefst op elk apparaat en op elke plek. Maar wat als de kinderen ook gebruikmaken van het apparaat? Of het apparaat voorzien is van Windows 10/11 Home? Tijdens de summit hebben we praktijkkennis uitgewisseld en ervaringen gedeeld. Er zijn scenario’s die beveiligingstechnisch af te raden zijn, maar er zijn ook veel alternatieven.
  2. Windows 11: goodbye Windows 10 and hello Windows 11! Het is nu echt raadzaam om over te stappen op het nieuwste besturingssysteem. De kinderziektes zijn eruit en dit is het systeem om op verder te bouwen. Wist je dat Tredion al geen werkplekken meer uitlevert met Windows 10? Het verouderde besturingssysteem komt volgend jaar te vervallen en het is ons duidelijk geworden dat Microsoft alleen nog aan het ontwikkelen is op Windows 11.
  3. MacOS beheer: er komen meer opties om MacBooks te beheren, zodat ze gemakkelijker te gebruiken zijn met Microsoft-diensten. Zo synchroniseert straks je Microsoft-account met je Mac-apparaat en wordt het gebruik van Microsoft-diensten eenvoudiger.

We hebben nog veel meer meegekregen. Al met al mooie ontwikkelingen waar we zeker mee verder kunnen.

Op bezoek in Parijs

Het waren Next Level dagen in de mooie en bruisende stad Parijs. We hebben ons bezoek grotendeels bij Microsoft gehouden, maar aan het einde van de summitdagen gingen we ook de stad in. Zo waren er metroritjes richting de Eiffeltoren, Louvre, Arc de Triomphe en Notre-Dame.

Nick en Dennis in Parijs

Bijblijven met de snel veranderende technologieën is cruciaal voor elke ICT-expert. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? We zijn op zoek naar een Microsoft ICT Engineer in ons team. Bekijk onze vacature en solliciteer!

Ga naar de vacature

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Dennis Cornelissen,
hij vertelt je er graag meer over

ICT Engineer Buitendienst

→ Stuur een e-mail
Dennis Cornelissen

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners: