Dutch Women in Tech uitgelicht
Blog

Dutch Women in Tech uitgelicht

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten, kansen en diversiteit. Bij Tredion vinden wij het belangrijk om ons in te zetten voor diversiteit binnen de ICT. Daarom hebben wij anderhalf jaar geleden Dutch Women in Tech opgestart; een community voor en door vrouwen in de ICT, maar ook voor vrouwen die nog niet in deze branche werkzaam zijn. Ons doel is om vrouwen in de ICT een platform te bieden en vrouwen die niet in de ICT werken kennis te laten maken met deze dynamische sector. In deze blog vertellen we meer over wat Dutch Women in Tech doet en onze rol als partner.

Dutch Women in Tech uitgelicht

Waarom Dutch Women in Tech?

Vanuit Tredion willen we ons inzetten voor diversiteit binnen de ICT. Steeds meer vrouwen kiezen voor een baan in de ICT-branche. Toch is diversiteit binnen technische bedrijven nog altijd laag. Een goede balans tussen mannen en vrouwen kan de productiviteit en creativiteit op de werkvloer verhogen, essentieel dus dat diversiteit op elk niveau plaatsvindt. Dat is de reden dat wij de community Dutch Women in Tech zijn gestart. Met dit platform zetten wij ons in voor meer vrouwen in de ICT.

Wat doet Dutch Women in Tech?

Samen met andere vrouwen in de techniek zet Dutch Women in Tech zich in voor meer vrouwen in de ICT. Via Dutch Women in Tech verbinden we deze vrouwen met elkaar. Dit doen wij onder andere door vrouwen in de ICT te interviewen, events te organiseren en in gesprek te gaan over werken in de ICT-branche. Wat zijn de mogelijkheden? Wat kun je verwachten? En natuurlijk; waarom zou je de stap moeten zetten naar een carrière in de ICT? Ondertussen zijn er ook meerdere partners aangesloten om te helpen om de community naar een hoger niveau te tillen. Ook zijn vrouwen binnen de community actief betrokken bij het helpen om Dutch Women in Tech te laten groeien.

Hoogtepunten

Het afgelopen jaar hebben we vanuit Dutch Women in Tech een heleboel hoogtepunten meegemaakt. We zetten er een aantal voor je op een rij. Als Tredion zijn we trots dat we hieraan hebben mogen bijdragen!

We hebben ons eerste event op locatie georganiseerd met Dutch Women in Tech. Een geslaagde workshop over werkgeluk. Een ander hoogtepunt was het Dutch Women in Tech event bij Microsoft over starten met Power Platform. Goed om te zien dat hier ook vrouwen die nog niet in de ICT werken op af zijn gekomen. Benieuwd hoe onze events eruitzien? Bekijk dan ook de aftermovie van ons laatste event over ontspannen presenteren. Verder hebben we verschillende tech events bezocht met Dutch Women in Tech zoals AzureFest, CollabDays en Experts Live. Tof om vrouwen uit de community te spreken en mensen enthousiast te maken over het initiatief!

Event DWIT

Enthousiast?

Ben jij enthousiast geworden over Dutch Women in Tech of ben je benieuwd naar de ICT-branche? Meld je dan vrijblijvend aan voor de community! Je krijgt dan toegang tot de Teams-omgeving waar we het laatste nieuws over Dutch Women in Tech delen. Ook kun je het gesprek aangaan met andere leden. Denk aan interviews, handige tips, de laatste events en meer. Meer weten? Volg Dutch Women in Tech op LinkedIn of ga naar de website!

Meld je aan voor de community

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Marie-Janne de Wit,
ze vertelt je er graag meer over

HR

→ Stuur een e-mail
Marie-Janne de Wit

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners: