Als Microsoft 365 Adoptie Specialist is geen dag hetzelfde
Blog

Als Microsoft 365 Adoptie Specialist is geen dag hetzelfde

Hoe is het om te werken als Microsoft 365 Adoptie Specialist? En welke skills heb je nodig voor deze baan? Daar vertelt onze collega Lisa in deze blog meer over.

Als Microsoft 365 Adoptie Specialist is geen dag hetzelfde

Mijn naam is Lisa Knegten en ik kom uit Papendrecht. Ik werk sinds november 2019 bij Tredion. Ik heb de opleiding Communicatie afgerond en via een traineeship ben ik in de ICT beland. Na verschillende functies als support medewerker ben ik bij Tredion terecht gekomen. Nu gebruik ik mijn kennis van communicatie met de ervaring in de ICT om mijn functie als Microsoft 365 Adoptie Specialist te kunnen uitvoeren, een hele leuke combinatie!

Wat is een Microsoft 365 Adoptie Specialist?

Mijn functie omschrijven is soms best lastig, omdat we veel verschillende dingen doen. Het komt erop neer dat ik klanten help om hun ICT-omgeving in Microsoft 365 zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit kunnen kleine oplossingen zijn in processen of een training geven, maar het kan ook zijn dat we een adoptietraject opstarten. Dit traject gaat vaak gepaard met het opzetten van een nieuw ICT-landschap bij de klant die bijvoorbeeld voor het eerst in de cloud gaat werken.

Innovatie

Ons team komt voort uit innovatie. Dat klinkt echt spannend, maar het is vooral heel leuk. Alles wat nieuw is binnen Microsoft 365, dat moeten en willen wij weten. Uiteindelijk kunnen we niet alles meer weten van heel Microsoft 365. Daarom zijn we nu bijvoorbeeld op zoek naar iemand die zich specialiseert in Power Platform, een onderdeel van Microsoft 365. Ons team bestaat uit ICT Engineers en Microsoft 365 Adoptie Specialisten. Nu willen we het team graag verder uitbreiden!

Team adoptie

Mijn werkweek

Hoe een typische werkweek er voor mij uitziet? Er is eigenlijk geen dag hetzelfde. De ene week is je agenda volgepland met afspraken om interviews te houden bij een klant (één van de stappen binnen het adoptietraject) en de volgende week ben je instructievideo’s aan het maken en een SharePoint-omgeving aan het opbouwen. Vaak geef je nog wat trainingen voor klanten die nieuw zijn met Teams en SharePoint of die meer begeleiding vragen. We overleggen met collega’s en helpen ons support team met vragen over de Microsoft 365 omgeving. Heel gevarieerd dus!

Ik weet van te voren vaak niet wat er gaat gebeuren. Soms heb ik een afspraak op locatie bij een klant en is mijn enige voorbereiding dat ik weet dat ze een probleem hebben waar ze een oplossing voor willen. Dan stap ik binnen en kijk mee en gaan we brainstormen over een oplossing. Uit kunnen gaan van je eigen kennis en deze op pijl houden is hierin een must, maar daar krijg je gelukkig de nodige ruimte voor!

Wil jij aan de slag in ons team?

Dan zijn vooral je sociale skills belangrijk. Om je hierin te ontwikkelen kan Tredion je goed helpen met bijvoorbeeld cursussen. Verder is kennis in de Microsoft 365 suite heel fijn, maar alles valt te leren. Je moet het vooral leuk vinden om je te verdiepen in de techniek en functionaliteiten en het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met de ‘vertaling’ hiervan naar klanten of naar collega’s.

Herken jij je in deze omschrijving of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op of bekijk onze vacatures.

Bekijk onze vacatures

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

→ Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners: