Door Tim Kerseboom

Adoptietraject: 'Draagvlak en structuur zijn 
belangrijk!' 

Voorheen werden
IT-ontwikkelingen in cycli
van vijf à zeven jaar
geïmplementeerd.

Afhankelijk van het platform, worden keuzes in de tegenwoordige tijd voor tien jaar of zelfs langer gemaakt.

Met onze adoptieaanpak verzorgen wij een soepele verandering naar die nieuwe technologie. In een traject van zes stappen begeleiden we gebruikers op een efficiënte manier.

Wat is het nut
van de moderne werkplek?

Aanpassing is essentieel om je processen efficiënter te maken. Bij het analyseren van je primaire proces stellen we je medewerkers de ‘toverstaf vraag’: hoe ziet jouw ideale werksituatie eruit? 

De ‘discover workshop’ maakt duidelijk wat de functionaliteit van de moderne werkplek is in relatie tot je eigen functie. We laten je zien wat er allemaal mogelijk is. Daardoor kan je zelf een beeld vormen hoe werken in de moderne werkplek er voor jullie uit kan zien.

Het is belangrijk om overzicht te bewaren en structureel te werk te gaan. Daarom kaderen we de behoeftes van je bedrijf in een aantal thema’s. Bijvoorbeeld samenwerken, security en efficiency.

Hoe maak je ontwikkelingen concreet?

We koppelen je behoeftes aan concrete doelstellingen: mailverkeer inruilen voor chats, uitsluitend gebruikmaken van VPN-verbindingen en twintig procent van je overleg voortaan online voeren.

Waarom doen 
we dit?

Door de doelstelling terug te brengen tot de dagelijkse praktijk, beheers je de verschillende scenario’s. Wanneer je toepassingen concreet maakt per functie, constateer je dat de verandering vaak maar een klein aantal terugkerende handelingen betreft.  Motivatie en argumentatie zijn erg belangrijk: met behulp van argumenten aantonen wat het oplevert.

Tot slot...

Tot slot is het zaak dat je medewerkers ‘klaargestoomd worden’. Het kennen en kunnen gaat hand in hand met de implementatie. Pas als jouw mensen er klaar voor zijn, gaan we veranderingen doorvoeren. 
Draagvlak creëren is de basis!

van onze laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte