Professioneel thuiswerken

Professioneel thuiswerken

Met de volgende tips en oplossingen kun je ook vanuit huis op een professionele manier je werk doen.

Thuiswerken

Na een aantal weken kom je erachter dat de voorzieningen op kantoor toch zo slecht nog niet zijn. Wellicht een beetje frustrerend dat een aantal zaken niet gaan zoals je wilt. Je belt klanten met je eigen 06 nummer, je polsen doen pijn van de trackpad op je laptop, en ook zit de eetkamer set een stuk minder lekker dan die fijne bureaustoel op kantoor. Voor al deze ‘kleine probleempjes’ hebben we eigenlijk heel simpele oplossingen. Thuiswerken hoeft in deze tijd echt geen compromis te zijn!

Wil je ook professioneel thuiswerken? Plan geheel vrijblijvend jouw één op één sessie, en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Gratis sessie inplannen

Tredion collega thuiswerkplek

 

Gebruik een goede headset

Je wilt dat jouw klanten op dezelfde professionele manier te woord worden gestaan als vanuit kantoor. Met een goede headset zorg je dat achtergrondgeluiden, zoals een draaiende wasmachine of gillende kinderen weg gefilterd worden. Daarnaast heb je met een headset tijdens het bellen of videoconferencing je handen vrij om door te werken.

 

Net zo’n fijne en productieve werkplek als op kantoor

Het klinkt wellicht wat overdreven om twee monitoren, een dockingstation en een ‘echt’ toetsenbord en muis te verzorgen voor een thuiswerkplek. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat je hiermee je productiviteit enorm verhoogd? Degene die op kantoor reeds werkt met twee monitoren zal dit beamen! Waarom hier dan geen gebruik van maken op je thuiswerkplek?

 

Bellen en gebeld worden met het vaste nummer van kantoor

Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon, dus je bereikbaarheid is wel goed. Of toch niet? Je wilt dat jouw klanten gewoon naar het zakelijke (vaste) nummer blijven bellen, en niet naar een 06-nummer dat wellicht ook nog je privé nummer is. Andersom wil je ook dat klanten gebeld worden vanuit het zakelijke nummer en niet gaan terugbellen op privé en/of 06-nummers. Deze vorm van bereikbaarheid kan ingevuld worden door het plaatsen van een vast toestel op jouw thuiswerkplek, het integreren van de vaste telefonie met de mobiele telefonie door middel van een App of met een zogeheten softphone (bellen via de laptop/PC).

Kantoor Tredion

 

Overleg en klantafspraken

Ook overleg of klantafspraken kunnen prima vanuit de thuiswerkplek gedaan worden wanneer een fysieke afspraak nog niet mogelijk of gewenst is. Bij Tredion gebruiken we hier Microsoft Teams voor. Net als voorheen maken we vanuit de Outlook agenda een afspraak. We klikken alleen niet op ‘Nieuwe gebeurtenis’ maar op ‘Nieuwe Teams vergadering’. De genodigden ontvangen dan netjes een agendaverzoek, met de link om deel te nemen aan de videoconferencing afspraak.

 

Tips

  • Maak een professionele achtergrond, die iedereen in jouw organisatie kan gebruiken tijdens de online afspraken. Dit is toch een stuk professioneler dan de keuken, zolderkamer of wasmand op de achtergrond.
  • De uitnodiging voor een Teams vergadering is te personaliseren. Maak hiervoor een mooie banner met het bedrijfslogo, om ook hier een professionele uitstraling te realiseren.

 

Wil je ook professioneel thuiswerken? Plan geheel vrijblijvend jouw één op één sessie, en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Gratis sessie inplannen

 

Wij werken o.a. samen met deze partners: