Slimmer werken binnen een maand
Blog

Slimmer werken binnen een maand

Bestaande patronen doorbreken

Binnen mijn eerste maand dat ik bij Tredion werkzaam was, ben ik slimmer gaan werken. Hoe bedoel je dat, vraag je je nu wellicht af? Nou jarenlang was ik gewend aan een werkplek die velen wel bekend is. Een werkplek bestaande uit een laptop met twee schermen in combinatie met een Remote Desktop omgeving. Een omgeving die bestond uit een fileserver, Exchange server, een Officepakket en een pakket voor CRM/Finance. Niet heel spannend dus, maar wel heel gebruikelijk. Hierin werkte ik eigenlijk zoals ik mijzelf ooit aangeleerd had.

Slimmer werken? Meld je aan voor onze workshops!
Slimmer werken binnen een maand

Werken op ‘mijn’ eigen manier betekent natuurlijk niet dat dit nog steeds ook de beste manier is. Inmiddels weet ik ook dat het anders en makkelijker kan en dus voor mij persoonlijk ook beter. Wat is er dan veranderd? In mijn geval betreft het met name de wijziging van drie hoofdelementen:

  1. Mijn werkgereedschap bestaande uit een nieuw device, namelijk een Surface Pro;
  2. Het gebruik van mijn device in combinatie met Microsoft 365 en andere applicaties waardoor ik niet meer werk in een RDS-omgeving en ik veel meer functionaliteiten ter beschikking heb;
  3. Training door één van mijn collega’s, een business productivity specialist of zoals wij zeggen een ‘slimmer werken’ specialist die mij anders en vooral efficiënter heeft leren werken.

Door het gebruik van nieuwe functionaliteiten in voor mij bekende Microsoft applicaties (Word, Excel, PowerPoint) en het gebruik van voor mij nieuwe applicaties (Teams, OneNote, SharePoint, Yammer) heb ik mijn bestaande patronen inmiddels doorbroken. Hoe dan precies?

Applicaties slim inzetten
Samenwerken doen wij intern vanuit fysieke teams en digitaal wordt hiervoor Microsoft Teams in combinatie met SharePoint gebruikt. Dit maakt de vele versies van één bestand verleden tijd en het voorkomt bijvoorbeeld enorm veel “cc” e-mailverkeer. Efficiënt vergaderen gebeurt bij ons met behulp van OneNote. Dit zorgt ervoor dat na een vergadering iedereen direct weet wat hij of zij moet doen en de notulen al klaar zijn. Het delen van kennis en nieuws aan je collega’s gebeurt via Yammer. Zo weet ik bijvoorbeeld wie van mijn collega’s vandaag ziek is of dat onze leverancier besloten heeft een product uit het assortiment te halen. Dit zijn slechts enkele simpele voorbeelden van het slim toepassen van applicaties.

Alleen maar Microsoft?
Nee zeker niet. Tredion biedt meer mogelijkheden in diverse segmenten van hardware, hosted telefonie, security tot en met andere business productivity oplossingen. Denk aan een e-mail archiver, koppelingen tussen applicaties, inzicht verkrijgen in data tot de mogelijkheden van geautomatiseerd boekhouden. Dat er veel veranderd is voor mij persoonlijk komt in de eerste plaats door het inzetten van applicaties waar eigenlijk iedereen wel mee werkt en dat zijn nu eenmaal de producten van Microsoft. Ikzelf ben hierin overigens wel in zeer positieve zin verrast. Daarin heb ik vooral geleerd om anders te werken.

Hulp nodig?
Werk jij ook nog precies zoals jij al jarenlang werkt? Ben je ook benieuwd hoe het anders kan? Meld je dan aan voor een van onze Microsoft Discover workshops en leer hoe het slimmer, sneller én efficiënter kan. Of neem contact met mij op, ik vertel je graag meer!

Bekijk onze workshops!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Marc van Erp,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Marc van Erp

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: