SLIM-subsidie: leren en ontwikkelen in het mkb
Blog

SLIM-subsidie: leren en ontwikkelen in het mkb

We zijn continue bezig met de laatste innovaties en ontwikkelingen. Dat moet ook wel, want ons vakgebied ICT is complex en ontwikkelt zich razendsnel. Bij het trainen van onze collega’s houden we hier dan ook rekening mee. Het is belangrijk dat zij de ruimte hebben om te blijven leren en ontwikkelen. We begrijpen dat niet elke organisatie hier budget voor heeft. De SLIM-subsidie biedt een oplossing! In deze blog legt Luuk Vaessen uit wat de regeling is en voor jou als mkb’er kan betekenen.

SLIM-subsidie: leren en ontwikkelen in het mkb

Het opleiden van je medewerkers is cruciaal. Om maar een aantal voordelen te noemen: je medewerkers zijn deskundiger, er is meer vakkennis in het bedrijf, medewerkers zijn gemotiveerder en de productiviteit stijgt. Binnen Tredion hebben we een opleidingsbudget die collega’s kunnen inzetten. Dit kan alle kanten op: van Microsoft trainingen tot een cursus Engels bij de nonnen in Vught. Zelf zit ik ook niet stil! Afgelopen juni heb ik de Executive Master of Finance & Control titel in ontvangst genomen. Nu mag ik mijzelf officieel Register Controller (RC) noemen.

Wat is SLIM?

Een opleidingsplan is een enorm kostbare aangelegenheid en hier is niet altijd voldoende budget of tijd voor. Wat veel mkb’ers niet weten is dat er subsidies zijn speciaal voor het mkb. Een gemiste kans! De SLIM-subsidie is een subsidie van de overheid (het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Deze regeling heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers.

Hoe werkt de SLIM-regeling?

De SLIM-subsidie werkt via een loting waar je binnen twee tijdsvakken per jaar aan kunt deelnemen. De tijdsvakken zijn in september en maart. Met de regeling kun je tot maximaal € 25.000,- inzetten om jouw personeel op te leiden. Of je nu met 5 of 125 collega’s bent. Ongeveer 3 op de 10 bedrijven wordt ingeloot. Als je uitgeloot wordt kun je met minimale aanpassingen het plan opnieuw indienen voor het volgende tijdvak.

Meer lezen over de subsidie? Klik dan hier.

Next Level opleidingsplan  

De meeste ondernemers vinden een subsidieregeling indienen veel werk. Ook voor ons is dit herkenbaar! Daarom werken wij samen met een subsidieadviesbureau. Daarnaast hebben wij een opleidingsplan ontwikkeld voor mkb’ers specifiek gericht op de belangrijkste ontwikkelingen in de ICT. Interesse? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Luuk Vaessen,
hij vertelt je er graag meer over

Business Controller

Stuur een e-mail
Luuk Vaessen

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: