Professionele achtergronden voor al jouw collega’s standaard in Microsoft Teams
Tip

Professionele achtergronden voor al jouw collega’s standaard in Microsoft Teams

In een tijd waar iedereen thuiswerkt en de afspraken voortdurend via Microsoft Teams worden gehouden zijn achtergronden steeds belangrijker geworden. Je wilt natuurlijk wel jouw professionele uitstraling vasthouden. Ook thuis! Denk hierbij aan een nette achtergrond van jouw kantoor met het bedrijfslogo in beeld. Hoe je dat doet? Ik leg het je uit in deze blog!

Professionele achtergronden voor al jouw collega’s standaard in Microsoft Teams

Hoe stel je professionele achtergronden beschikbaar voor alle collega’s?

Kies de achtergronden die jij beschikbaar wil gaan stellen binnen de organisatie. Het kan zijn dat je een mooie foto laat maken van het kantoor, maar je kunt ook een nette stockphoto gebruiken waar je het logo toevoegt. Wanneer wij jullie apparaten beheren kunnen wij zorgen dat deze achtergronden ‘gepusht’ worden naar de juiste apparaten. Dit betekent dat de achtergronden automatisch beschikbaar worden op alle beheerde laptops binnen de organisatie. Voor je het weet gebruiken alle collega’s een professionele achtergrond in de stijl van jouw bedrijf!

Screenshot Microsoft Teams achtergrond tijdens vergadering

Waar kunnen collega’s deze achtergronden vinden?

Zoek tijdens je meeting de zwarte balk boven in je Teams vergadering en selecteer de drie puntjes. Klik op ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Hier kun je de achtergronden die wij voor alle collega’s hebben ingesteld terugvinden. Wil je meer uitleg over het aanpassen van je achtergrond in Teams? Lees dan mijn vorige blog.

Tech Talk

Ben jij een IT manager of systeembeheerder? En wil je zelf aan de slag met het pushen van achtergronden in Microsoft Teams? Onze Business Productivity specialist Femke legt je graag uit hoe je dit zelf kunt instellen via het Microsoft Teams-beheercentrum.

Lees de Tech Talk hier

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: