Processen automatiseren met Power Automate
Blog

Processen automatiseren met Power Automate

Het automatiseren van processen kan je werk een stuk eenvoudiger maken. Power Automate, ook wel ‘Flow’ genoemd, helpt je op verschillende niveaus met herhalende handelingen. Femke Cornelissen legt in deze blog uit hoe je Power Automate kan inzetten.

Processen automatiseren met Power Automate

Power Automate maakt ‘gewoon’ deel uit van het standaard Office 365 pakket. Samen met Power BI en Power Apps vormt Power Automate het zogenaamde Microsoft Platform. Met behulp van dit platform breng je jouw processen naar the Next Level!

Vlotter laten verlopen van processen

Van het sturen van een verjaardagfelicitatie tot het opstarten van complete projecten: Power Automate helpt je bij het vlotter en gemakkelijker laten verlopen van processen! Onze ervaring leert dat er best veel standaardhandelingen zijn die je op een dag uitvoert, wanneer je er goed over nadenkt. Op gebruikersniveau, zoals het automatisch instellen van je afwezigheid-assistent, maar ook op organisatieniveau.

Moeiteloos koppelen met Office 365

HR-processen hangen bijvoorbeeld aan elkaar van standaardformulieren en notificaties. Dit speelde ook bij Gebroeders Bor Transporten een grote rol om de overstap te maken naar Power Automate. Lees hier hoe zij dit samen met ons hebben gedaan. Power Automate communiceert met alle onderdelen van Office 365. SharePoint, OneDrive of Teams zijn moeiteloos te koppelen, waardoor je terugkerende handelingen niet meer vergeet en niet meer afhankelijk bent van die ene medewerker die een taak altijd op zich neemt. Bovendien verlopen processen een stuk sneller.

Efficiënt en gebruiksvriendelijk

Power Automate zet alle stappen in een proces op een rijtje en je kan zelf de volgorde bepalen. Wanneer de flow in gang is gezet, worden alle stappen één voor één uitgevoerd. Wij helpen je met het inrichten van de flow. De start van een nieuwe collega is een prima beginpunt van zo’n flow: er moeten formulieren worden ingevuld, inlogaccounts worden aangemaakt en een werkplek worden ingericht. Power Automate maakt dit proces efficiënt en gebruiksvriendelijk!

Als een persoon communiceren

Een Next Level detail is dat Power Automate als een persoon communiceert: het ziet eruit als menselijk handelen, terwijl het volledig geautomatiseerd is!

Wil je weten hoe jij Power Automate kan inzetten en hoe wij jou bij de inzet kunnen ondersteunen? Bekijk dan onze dienstenpagina of stuur mij een mail, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. We helpen je graag verder!

Meer informatie over Power Automate

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: