Je moet het maar net weten… Hoe maak je een video met Microsoft 365?
Blog

Je moet het maar net weten… Hoe maak je een video met Microsoft 365?

Vanaf vandaag heb je de mogelijkheid om vanuit Stream een scherm of een venster op te nemen en kun je zelf video’s maken om je kennis te delen, op afstand te leren en organisatie brede updates te verspreiden.

Je moet het maar net weten… Hoe maak je een video met Microsoft 365?

Microsoft Stream is echt één van mijn meest favoriete apps in Microsoft365. Waarom? Mijn video-opnames uit Microsoft Teams zijn daar terug te vinden. Maar ook de opnames die andere personen hebben opgenomen die ik heb gemist. Zo hebben wij elke vrijdagmiddag een interne update en het komt weleens voor dat ik daar niet bij kan zijn. Heerlijk om dat op een tijdstip terug te kijken wanneer mij dat schikt zodat ik alsnog op de hoogte blijf.

Naast het opnemen van je Teams vergaderingen kun je ook video’s uploaden. Zo deelde ik bijvoorbeeld tijdens de Microsoft Ignite conferentie in Orlando (het Microsoft event waar alle nieuwe updates aangekondigd worden) de nieuwe features direct aan al onze collega’s. Maar deel ik ook al onze kennissessies en werkinstructies met mijn collega’s.

Screenshot Microsoft Stream

Hoe kun je een Stream opname maken? 
Bekijk onderstaande video of volg de verdere instructie hieronder.

Waar kun je Stream vinden? Via https://www.office.com/ en zoek naar de app Stream of ga direct naar https://web.microsoftstream.com/.

Klik op Create en vervolgens op Record screen. (het kan zijn dat deze update bij jou nu nog niet zichtbaar is). Videomakers kunnen kiezen voor het opnemen van een scherm of venster, toevoegen van een microfoon of system audio en je kunt een webcam toevoegen voor een persoonlijke touch.

Screenshot scherm opnemen Microsoft Stream

Ook is het mogelijk om met PowerPoint een scherm op te nemen met video en audio door te klikken op Invoegen, Media en dan Schermopname maken.

Screenshot scherm opnemen Microsoft Stream in PowerPoint

Microsoft Discover Workshops

Wil je weten hoe je nog slimmer, sneller en efficiënter kunt werken met Microsoft 365? Beleef het tijdens een van onze  Microsoft Discover workshops!
Bekijk onze workshops!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: