Hoe stel je als IT admin standaard achtergronden in Microsoft Teams in?
Tip

Hoe stel je als IT admin standaard achtergronden in Microsoft Teams in?

In een tijd waar iedereen thuiswerkt en de afspraken voortdurend via Microsoft Teams worden gehouden zijn achtergronden steeds belangrijker geworden. Je wilt natuurlijk wel jouw professionele uitstraling vasthouden. Ook thuis. Via het Microsoft Teams-beheercentrum is het mogelijk om standaard achtergronden voor al jouw collega’s beschikbaar te stellen. Hoe dit werkt? Lees het in de allereerste Tech Talk!

Hoe stel je als IT admin standaard achtergronden in Microsoft Teams in?

Als IT admin kun je per gebruiker een policy toewijzen. Deze policy zorgt ervoor dat bepaalde mensen die binnen dat specifieke beleid vallen bepaalde dingen wel of niet kunnen of mogen zoals bijvoorbeeld achtergronden aanpassen. Je kunt deze instellingen vanuit het Microsoft Teams-beheercentrum bereiken.

Je gaat hiervoor naar Vergaderingen, Beleidsregels voor vergaderen. Je kunt ervoor kiezen een nieuwe beleidsregel aan te maken. Aan de nieuwe beleidsregel heb ik nu alleen mezelf “Femke Cornelissen” als gebruiker toegevoegd.

Screenshot Microsoft Teams beheercentrum

PowerShell

Wil je zelf aan de slag met PowerShell? Installeer PowerShell zo. Om de PowerShell uit te kunnen voeren heb je een Azure abonnement nodig. In je PowerShell voeg je de volgende code toe: Connect-MicrosoftTeams. Er volgt een link met een code. De link kopieer je in een nieuw browser en je klikt op enter. Er wordt ook gevraagd om een code die je kunt vinden achter de link in je PowerShell.

Nadat je bent ingelogd in een nieuwe browser ga je terug naar het PowerShell window. Je typt het volgende commando in: $session = New-CsOnlineSession
Hierna druk je op enter. Vervolgens type je het volgende commando:
Import-PsSession $session

Wanneer je deze commando’s hebt gebruikt zijn alle mogelijkheden ingeladen voor Microsoft Teams. Je kunt vervolgens de volgende optionele stappen maken:

Maak een beleidsregel aan (optioneel)
New-CsTeamsMeetingPolicy -Identity Achtergrond

Bewerk de beleidsregel (policy)
Set-CsTeamsMeetingPolicy Achtergrond -VideoFiltersMode BlurOnly

Voeg mensen toe aan beleidsregels (policy)
Grant-CsTeamsMeetingPolicy –Identity ….@tredion.nl  –PolicyName “Achtergrond”

Daarnaast zijn de volgende policy opties mogelijk:

  • NoFilters: Zorgt ervoor dat je helemaal geen achtergrond kan gebruiken.
  • AllFilters: Je mag alle filters gebruiken inclusief je zelfgemaakte. Dit is de standaard als je niets aanpast.
  • BlurOnly: Deze optie zorgt ervoor dat je alleen kan blurren of geen achtergrond hebt.
  • BlurAndDefaultBackgrounds: Geeft je de huidige set aan achtergronden. Er kunnen geen eigen plaatjes aan toegevoegd worden enkel de Microsoft plaatjes.

Achtergronden pushen in de toekomst

Zoals je ziet is er geen mogelijkheid om in te stellen dat medewerkers alleen de eigen bedrijfsachtergrond kunnen gebruiken. Maar je kunt natuurlijk wel rechten zetten op bepaalde folders als gebruikers inloggen. Hier kan je dan de company achtergronden neerzetten met een script.

Voor Windows is dat: %APPDATA%MicrosoftTeamsBackgroundsUploads
Voor Mac is dat: ~/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds/Uploads

Mijn verwachting is dat de policy om achtergronden te pushen in het Microsoft Teams-beheercentrum, buiten PowerShell om, gaat worden toegevoegd. Wil je dit proces versnellen? Je kunt hier stemmen om deze policy toe te voegen.

Tech Talk

In Tech Talk delen onze IT specialisten technische kennis vanuit de praktijk. Zo kun jij jouw bedrijfsprocessen op een slimme manier verbeteren. Wil jij deze Tech Talk implementeren, maar kom je er zelf niet uit? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Meer Tech Talk

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Jeroen Raus,
hij vertelt je er graag meer over

Platform Specialist

Stuur een e-mail
Jeroen Raus

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: