Haal jij alles uit Microsoft 365?
Blog

Haal jij alles uit Microsoft 365?

Is door de coronaperiode het gebruik van de Microsoft 365 programma’s in jouw organisatie in een stroomversnelling geraakt? Grote kans dat je dan nog maar een klein deel van alle mogelijkheden kent én onder de knie hebt. Femke Cornelissen is ervan overtuigd dat je met de juiste middelen én de kracht van herhaling de technologie voor jou kunt laten werken.

Haal jij alles uit Microsoft 365?

Sterker nog: ik denk zelfs dat laagdrempelig kennismaken met bestaande en nieuwe functies veel voordelen met zich meebrengt. Een basistraining kan dan een goed begin zijn, maar om bij te blijven zijn ICT-gewoontes van groot belang.

Key users houden het laagdrempelig

In een ideale situatie is elke medewerker van je organisatie op de hoogte van alle functies en ontwikkelingen. Maar we zijn ons ervan bewust dat dit in veel organisaties niet haalbaar is. Daarom maken we bij Tredion bijvoorbeeld gebruik van een meerjaren trainingsplan. Variërend van basis, middel tot Next Level. De sleutel tot het succes die wij daarbij graag hanteren zijn zogenaamde ‘key users’: enkele medewerkers binnen een organisatie die bekend zijn met de ICT-ontwikkelingen en als vraagbaak fungeren voor collega’s. Een laagdrempelige manier voor het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Zo hoeft niet de hele organisatie getraind te worden, maar is de kennis wel in de organisatie aanwezig.

Efficiënte trainingen verdienen investering terug

Het is belangrijk dat voldoende mensen binnen een organisatie over de benodigde kennis beschikken. Zo kijken wij naar de rollen van iemand in de organisatie. Maakt een directieassistente elke dag gebruik van agenda’s? Dan is een Outlook training gericht op het beheren van agenda’s een must! Daarmee is de verdeling van die kennis én trainingen eerder een HR-aangelegenheid dan een specifieke taak van de ICT-afdeling. Het vraagt weliswaar een investering, maar gerichte en efficiënte trainingen verdienen die investering zeker terug! Daarnaast is een training ook een leuke manier om anderen te ontmoeten en te leren van elkaars werkwijzen.

Technologie voor je laten werken

De ontwikkelingen in de ICT volgen elkaar in zo’n hoog tempo op, dat je er nauwelijks aan ontkomt met regelmaat je op de hoogte te stellen van alle functies en ontwikkelingen. Simpel gezegd: je moet zorgen dat je niet te ver achteropraakt. En dat doe je door trainingen te volgen. Je moet ervoor zorgen dat de technologie voor jou werkt, in plaats van andersom! Daarmee waarborg je de kennis binnen je organisatie en ben je niet afhankelijk van individuen.

Thema’s en doelen benoemen

En de technologie voor je laten werken lukt niet met één training. Dat moet een routine zijn: als organisatie zet je een traject uit, waarbij wij je als ICT-partner vanzelfsprekend ondersteunen. We stellen een ‘roadmap’ op waarin verschillende thema’s en doelen over de langere termijn worden benoemd. We bepalen samen wat relevant is voor jouw organisatie. De trainingen worden in dat traject opgenomen. Veelal is zo’n traject maatwerk, want elke organisatie heeft verschillende behoeften en doelen.

Onze trainingen staan in het teken van het Microsoft 365 platform. Denk daarbij bijvoorbeeld aan OneNote, Outlook, Microsoft Teams, SharePoint en meer. Elke training behandelt een specifiek onderdeel: je leert ermee werken en je krijgt je tips & tricks. Je leert het door het te doen.

Belangrijk in ontwikkeling te blijven

Het doel van de trainingen is het bewustzijn van je werkwijze vergroten. Door de materie te beheersen, ben je het maken van fouten voor. Het is belangrijk in ontwikkeling te blijven: stilstand is achteruitgang en dat kun je als organisatie in een zich innoverende omgeving als ICT niet veroorloven. Daarom is het laagdrempelige karakter van onze trainingen waardevol: een training per kwartaal, specifiek maatwerk en in welke vorm je maar wenst: digitaal of op locatie. Door trainingen zo concreet mogelijk te maken, kost het weinig tijd en is een training efficiënt.

Wil jij slimmer leren werken met de diverse onderdelen van Microsoft 365? Wij bieden verschillende trainingen aan op onze website. Heb je een gerichte vraag of ben je benieuwd naar een specifiek onderdeel van Microsoft 365? Neem dan gerust contact met ons op voor een training op maat. Nog vragen? Mail mij  gerust!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: