Einde ondersteuning van Windows 10: wat betekent dit voor jou?
Blog

Einde ondersteuning van Windows 10: wat betekent dit voor jou?

De ondersteuning van Windows 10 verloopt in oktober 2025. Wat dit precies betekent voor jou en welke stappen je kunt zetten, leggen we uit in deze blog.

Einde ondersteuning van Windows 10: wat betekent dit voor jou?

Windows 10 bereikt End of Support (EOS)

Vanaf oktober 2025 ontvang je geen beveiligings- en kwaliteitsupdates meer voor Windows 10. Dit betekent dat jouw systeem (zoals je laptop of pc) kwetsbaar wordt voor beveiligingsrisico’s en dat veel software niet langer ondersteund zal worden. Om een optimale en veilige werkplek te behouden, is het noodzakelijk om over te stappen naar Windows 11.

Windows 10 logo

Is jouw laptop geschikt voor Windows 11?

Het is cruciaal om voor oktober 2025 over te stappen naar Windows 11. Helaas is niet elk systeem geschikt voor deze upgrade. Laptops of pc’s die ouder zijn dan vijf jaar zullen vaak niet ondersteund worden vanwege verouderde processors en onvoldoende werkgeheugen. Wij helpen onze klanten graag met het maken van een overzicht van systemen die vervangen of geüpgraded moeten worden, zodat ze geschikt zijn voor Windows 11.

Vervangings- of upgradeplan

Ons advies is om niet tot het laatste moment te wachten met het maken van een vervangings- of upgradeplan. Door nu alvast een plan te maken, kun je voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer bepaalde zaken niet meer werken met Windows 11. Bovendien kun je systemen gefaseerd vervangen, waardoor je de kosten kunt spreiden.

Optimaliseer jouw Microsoft-omgeving

Wanneer je jouw systemen vervangt door nieuwe die geschikt zijn voor Windows 11, of wanneer je bestaande systemen upgrade, raden we aan om meteen alle systemen te koppelen aan jouw Microsoft-omgeving. Dit proces heet Autopilot. Door deze koppeling maak je het eenvoudiger om toekomstige beveiligingsinstellingen uit te rollen en het vermindert de kwetsbaarheid voor cyberdreigingen. Daarnaast kun je nieuwe systemen gestandaardiseerd en geautomatiseerd uitrollen, met de juiste software die jouw medewerkers nodig hebben.

Door nu actie te ondernemen, zorg je ervoor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst en optimaal beveiligd blijft. Heb je hulp nodig bij het maken van een plan of het upgraden van jouw systemen? Neem contact met ons op, wij staan klaar om je te helpen!

Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Dennis Cornelissen,
hij vertelt je er graag meer over

ICT Engineer Buitendienst

Stuur een e-mail
Dennis Cornelissen

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: