Volledige ICT-beheer uit handen
case

Volledige ICT-beheer uit handen

Maak kennis met Kees van Reijn van Merinox. Hij zocht ondersteuning op het gebied van ICT-kennis.

Merinox in het kort

Merinox logoMerinox is dé naadloze buizenspecialist voor instrumentatie en hydrauliek. Zij beheren Europa’s grootste voorraad naadloze instrumentatie en hydrauliek buizen in roestvrijstaal, super duplex, nikkel, titanium en koper legeringen. Merinox levert onder andere aan de olie- en gasindustrie en heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland.

Klantcase Merinox

Ondersteuning met ICT-kennis

In de relatie met Merinox is er geen sprake van een specifieke opdracht. De uitdaging schuilt in het up-to-date houden van de ICT-ontwikkelingen. Medeoprichter Kees van Reijn geeft aan dat zij ondersteuning zoeken op het gebied van ICT-kennis. In die zin hebben zij hun digitale lot volledig in handen van Tredion gelegd en daar hebben ze in al die jaren volgens Kees van Reijn nog geen seconde spijt van gehad!

Adviserende rol

Tredion heeft de verouderde ICT-omgeving vervangen en Merinox heeft het ICT-beheer volledig bij Tredion neergelegd. Dat beheer is er op gericht voortdurend een stap vooruit te zetten, in het spoor van de laatste ontwikkelingen. Op het gebied van hardware is Tredion leverancier: werkplekken en servers zijn slechts voorbeelden. Software updates worden vanzelfsprekend in goede banen geleid. In de loop der jaren is de switch naar VoIP telefonie gemaakt, werkt Merinox in de Cloud en heeft beveiliging veel aandacht gekregen.

De toegevoegde waarde van de dienstverlening schuilt met name in de adviserende rol. Tredion denkt mee en zit aan tafel als ‘onderdeel’ van Merinox wanneer er met externe partijen over software-aanpassingen wordt gesproken. Tredion is de partij die strategisch meedenkt op ICT-gebied, maar ook levert en uitvoert. Het gevolg is een stabiel platform.

Door de inzet van een vaste contactpersoon worden vragen direct beantwoord en op strategisch niveau is Jan van Wijgerden altijd een klankbord. Service staat voorop en die klantgerichte houding wordt onderstreept door de excellente bereikbaarheid.

Ook voor de vestiging in Duisland is Tredion de ICT-partner van Merinox. Het systeem is gekoppeld aan het Nederlandse systeem en waar nodig opereert Tredion op locatie.

Langdurige samenwerking

De relatie van Merinox met Tredion gaat al meer dan vijftien jaar terug! Van lieverlee is de samenwerking intensiever geworden, tot het punt waarop Tredion nu bij Merinox afwisselend als leverancier en als strategisch adviseur aan tafel zit.  Tredion is de strategische ICT-partner die Merinox bij de hand neemt in haar zoektocht naar continuïteit en innovatie en zodoende ook in ICT-opzicht Next Level is!

Ook Next Level ICT?

Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. We helpen je graag verder met jouw ICT-uitdagingen!

Plan een afspraak

Meer cases

Wij werken o.a. samen met deze partners: