‘Hoe kunnen we IT op onze processen laten aansluiten?’
case

‘Hoe kunnen we IT op onze processen laten aansluiten?’

Michel Deelen van I.D.E.A. Nederland/Energievolutie heeft Tredion ingeschakeld voor het structureren van IT processen en het veilig beheren van data.

I.D.E.A. Nederland/Energievolutie in het kort

Dit keer een gecombineerd verhaal van een dubbele klant: Michel Deelen is Werktuigbouwkundig- Energetisch Vastgoed Adviseur en zet zich zowel in voor I.D.E.A. Nederland als voor Energievolutie.

I.D.E.A. Nederland richt zich op het in beeld brengen van de verduurzamingsmogelijkheden van bestaand vastgoed. Ze geven inzicht in de mogelijke energetische verbeteringen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het isoleren van het vastgoed en het optimaliseren van de installaties op het gebied van ventilatie, verwarming en duurzame inzet. Deze maatregelen zorgen voor een energiezuinig en aangenaam leef- werkklimaat. Bovendien leveren ze een bijdrage aan de CO2-reductie.

Energievolutie is een online Energie Monitoringsplatform. Met de EMRA-box – Energie Monitoring, Registratie & Analyse – en de diverse sensoren, opnemers en meters op locatie worden energiestromen en binnenklimaatgegevens gemeten en geregistreerd. Daarmee maken zij op een eenvoudige manier voor hun opdrachtgevers, zoals woningbouwverenigingen en vastgoedbezitters, alle prestaties en energiestromen inzichtelijk. Waar nodig stimuleren zij om installaties te optimaliseren. Of juist voorafgaand aan een ingrijpende renovatie te monitoren om de juiste keuzes te maken in het renovatietraject.

Klantcase IDEA Energievolutie

‘Meedenken met onze groei’

‘Hoe kunnen we IT op onze processen laten aansluiten?’ Michel: “I.D.E.A. Nederland werkt veel met Teams, Word en Excel bestanden, en ook met Outlook. Hierbij hebben wij heel veel bestanden zoals: opnameformulieren, tekeningen, adviezen, berekeningen en foto’s. Alle collega’s moeten altijd toegang hebben tot de benodigde stukken. Wij hebben behoefte aan een ICT-partner die meedenkt met onze groei. Ook op strategisch niveau. Onze ICT-omgeving moet betrouwbaar, bereikbaar, veilig en schaalbaar zijn. Maar de kosten moeten natuurlijk ook beheersbaar zijn.”

Michel: “Met Energievolutie bieden we veel transparantie. In ons streven rendementen en prestaties inzichtelijk te krijgen, hebben we veel te maken met mobiele data die wij vanaf de lokale EMRA-box op een veilige manier naar de centrale server moeten overzetten, waar wij deze data dan kunnen verwerken en analyseren. Onze waarnemingen vinden op locatie plaats en worden verzameld door de EMRA-box. Die is voorzien van een 4G router. Wij zijn op zoek naar veilige manieren om gegevens beschikbaar te maken voor analyse.”

Slim en veilig

Voor de verschillende collega’s en de wisselende werkplekken op het kantoor in Gorinchem, maar ook voor de collega’s onderweg in Nederland heeft Tredion voor I.D.E.A. Nederland slimme oplossingen gevonden. “In plaats van lokale opslag werken we al vanaf 2012 met OneDrive. Later zijn we gebruik gaan maken van SharePoint en inmiddels ook van Microsoft 365”, vertelt Michel. “Tredion heeft veilige oplossingen gecreëerd voor onze infrastructuur en heeft ons ruim op tijd kennis laten maken met Teams van Microsoft, hierdoor waren wij vorig jaar direct in de eerste lockdown klaar om hiermee door te werken en te vergaderen.”

Michel, over de toepassingen voor Energievolutie: “De oplossing voor het verwerken van de mobiele data ligt in de combinatie van een VPN-netwerk, simkaarten, het 4G datanetwerk en de inrichting van de server. En daarbij is de beveiliging van heel groot belang!”

Sparringpartner

Michel: “Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing. Ook wanneer het geen standaardvragen betreft, komen ze met innovatieve oplossingen. Tredion zorgt dat wij Next Level kunnen presteren!”

Ook Next Level ICT?

Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. We helpen je graag verder met jouw ICT-uitdagingen!
Plan een afspraak

Klantcase IDEA Energievolutie

Meer cases

Wij werken o.a. samen met deze partners: