Actief misbruik van Windows kwetsbaarheid via Word
Blog

Actief misbruik van Windows kwetsbaarheid via Word

Datum: juni 2022

Een kwetsbaarheid in een diagnostische tool (MSDT) binnen Windows wordt actief misbruikt door kwaadwillenden. Bij het openen van een besmet Word-document kan de kwetsbaarheid misbruikt worden om willekeurige (kwaadaardige) code uit te voeren. Wat dit voor jou betekent? Dat vertelt onze collega Jeshua je in deze blog!

Actief misbruik van Windows kwetsbaarheid via Word

In Microsoft Windows is een kwetsbaarheid ontdekt die op dit moment actief wordt misbruikt via Microsoft Office Word documenten. De kwetsbaarheid zit in de diagnostische tool (MSDT) binnen Windows en wordt aangeduid als “CVE-2022-30190”. Bij het openen van een besmet Word document kan de kwetsbaarheid worden misbruik om (kwaadaardige) commando’s en scripts uit te voeren. Dit betekent dat een aanvaller een computer kan overnemen of een virus (malware) kan installeren.

Meer weten? Lees dan ook het artikel van het Digital Trust Center.

Ik ben klant van Tredion, moet ik nu nog iets doen?

Wanneer jouw systemen beheerd worden door Tredion hoef je niets te doen. Onze ICT-specialisten hebben een update gedaan op alle systemen van onze klanten. Deze update vindt automatisch plaats en zorgt ervoor dat de kwetsbaarheid niet kan worden misbruikt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken!

Ik ben nog geen klant van Tredion, moet ik wat doen?

Ben je nog geen klant van Tredion en wil je weten of jouw omgeving gevaar loopt? Wees dan extra alert bij het openen van Microsoft Office Word documenten. Met name als het gaat om Word documenten verkregen via een derde, bijvoorbeeld als bijlage van een e-mail. Open deze niet wanneer je het niet vertrouwt.

Wil je hulp bij het beveiligen van jouw omgeving? Neem dan contact met ons op om te kijken hoe we jou kunnen helpen!
Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: